Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mini Aceman närmar sig

Femdörrars Mini debuterar nästa vecka.

Av / 2024-04-20 - 11:02
Mini Aceman närmar sig

De har sagt att Mini-familjen ska växa, och det är inte långt kvar tills nya tredörrars Cooper SE, och Countryman SE – med fyrhjulsdrift – rullar ut på vägarna.

Men det har talats om en kompakt femdörrars Mini ganska länge, kallad Aceman. Ej att förväxla med Paceman, en utgående modell med förbränningsmotor.

Nya Aceman kommer att vara helt elektrisk med samma drivlina som Cooper SE. Den får alltså framhjulsdrift, och ett batteri på 54,2 kWh, som i en Cooper SE når 402 km enligt WLTP-standarden.

Foto: Mini

Aceman får troligen samma motor som Cooper SE, det vill säga en 135 kW/184 hk eller 160 kW/218 hk elmotor på framhjulen.

Och den kommer liksom den att levereras med en ganska fräsch inredning, med den karakteristiska runda skärmen i mitten av instrumentbrädan.

Foto: Mini

Aceman kommer att visas på Beijing International Automotive Exhibition 2024, som startar den 25 april. Då får vi se hur den ser ut under det psykedeliska kamouflaget, och då släpper Mini även mer data om bilen, som troligen kommer att finnas att beställa efter sommaren.

Foto: Mini
Läs också Kul så länge det varar Cabriolet-versionen av Mini Cooper SE lyckas inte riktigt förföra oss.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen