Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ford och Allego samarbetar kring fler laddstationer

Ford och laddnätverket Allego arbetar tillsammans för att installera snabbladdningsstationer med en kapacitet på upp till 400 kW hos ett antal Ford-återförsäljare i Europa.

Av / 2024-04-08 - 17:44
Ford och Allego samarbetar kring fler laddstationer

Snabbladdningsstationerna kommer att vara tillgängliga för alla elbilister, oavsett bilmärke, och de ska kunna användas dygnet runt. Ford å sin sida säger att deras kunder kommer att få förmånliga priser genom att betala för laddningen via FordPass-laddningskortet, FordPass-appen eller genom att använda Plug & Charge-tekniken.

2024 FORD ALLEGO (1)
Foto: Ford / Allego

Snabbladdningsstationerna kommer att ingå i Fords Blue Oval laddningsnätverk, som ger tillgång till över 600 000 laddpunkter, fördelade på 36 länder i Europa. Företaget lyfter också fram att deras elbilar, som Mustang Mach-E och den nya elektriska SUV:en Explorer, kommer att kunna dra nytta av Plug & Charge-tekniken på Allego-stationerna. Det innebär att laddningen startar automatiskt när laddningspistolen är inkopplad, utan behov av appar, laddningskort eller SMS.

Läs också Detta kan bli Fords bästsäljare Baserat på en känd och beprövad elbilsplattform.

Partnerskapet mellan Ford och Allego kommer samtidigt som Ford öppnar upp för beställningar av nya Explorer. Företaget har uppgett att man siktar på att elektrifiera hela sin portfölj av person- och varubilar i Europa innan 2035.

Det återstår att se hur detta samarbete kommer att påverka utvecklingen av laddinfrastruktur och elbilsförsäljning i Europa, men både Ford och Allego uttrycker optimism om att det kommer att bidra till att göra elbilar till ett mer attraktivt val för europeiska konsumenter.

2024-FORD-ALLEGO-10-scaled 2024-FORD-ALLEGO-9-scaled 2024-FORD-ALLEGO-6-scaled
<
>
Foto: Ford / Allego
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen