TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Hyundai tar sig en svängom

Med sådan svängradie behöver du aldrig mer oroa dig över att parkera

forfatter
Publicerad 2023-01-14 - 11:50

Hyundai Mobis, deras underavdelning för reservdelar och självkörningsteknik, visade upp ett radikalt koncept på CES-mässan i Las Vegas i början av januari.

Det kallas e-Corner, och det är ett helt nytt svängsystem som gör stadskörning, gatuparkering och manövrering i trånga parkeringsgarage till en dröm!

Med hjälp av en elmotor, ett elektriskt dämpningssystem, elektroniska bromsar och dito styrning kan det nya systemet byggas in i moderna elbilar utan att ta extra plats. Så ingenjörer behöver inte tänka på hur de ska hitta utrymme för tekniken.

Läs också Med den här kommer du aldrig blinka när du kör ut ur rondeller igen Yoke-ratten. Det märkligaste – och bland det läskigaste – vi har upplevt i ett förarsäte.

e-Corner ger oanade möjligheter

e-Corner-tekniken visades upp på alla fyra hjulen i en ombyggd Ioniq 5, som vi utsåg till Årets bil 2021/22.

Bilen kan rotera alla hjul 90 grader för att peka i samma riktning, så att bilen kan köra in och ut från en parallellparkering lätt som en plätt.

Bilen kan också snurra 360 grader på stället, så att du kan göra en U-sväng var som helst, säkert och enkelt.

Läs också Här är Afeela, den nya elbilen från Sony och Honda! De två japanska jättarna har slagit sina kloka huvuden ihop och visar upp ett spännande nytt elbilskoncept på CES.

Du kan också köra diagonalt om du vill, inte helt olikt den elektriska Hummern. Eller svänga som en gaffeltruck, med bakhjulen 90 grader och framhjulen rakt fram. Här är möjligheterna många, och vi vill ha en!

Låt oss hoppas att denna teknik hittar sin väg in i Hyundais och Kias bilar så snart som möjligt! I så fall blir det bilar att dregla över!

Läs också Högteknologisk elbil som byter färg BMW visar sin version av framtidens elbil.

(Artikelbild: skärmdump från YouTube-video)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Kan förvandlas till pickup Renodlad tuffing för en aktiv livsstil.
Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Följ Ljud & Bild