Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Hyundai Ioniq 5 Long Range AWD

Detta är framtidens bil

Hyundai Ioniq 5 är som en framtidsvision från 1980-talet. Och vi älskar den!

Publicerad 2021-10-26 - 08:00
Hyundai Ioniq 5 Long Range AWD

Mest populære tester

Kommentar
L&B lanserar en ny version av Ljud & Bild – och en ny webbplats.
Kommentar
Home är ett nytt medium för dig som använder teknik hela tiden och överallt. Alltså oss alla, när det kommer till kritan.
Duell
Två helt nya Android-mobiler som kostar lika mycket och som båda har Snapdragon 8 Gen 2 under huven slåss om användarnas gunst. Vi utser den bästa.
Amund Hammeren

Den ser ut som något ur en science fiction-film från 1980-talet. Med ett ganska kantigt utseende, moderniserat med pixelmönstrade LED-lampor. Man bara går och väntar på att hjulen ska fällas in och förvandlas till en drönarpropeller, för att sedan, i sann Doc Brown-anda, sätta fart mot himlen.

Men medan Hyundai Ioniq 5 på utsidan nästan symboliserar hur man under det töntiga 1980-talet trodde att framtiden skulle se ut, så uppfyller den medelstora familje-SUVen alla förväntningar man har på en modern bil anno 2021.

Digitala körassistenter håller bilen i mitten av filen och säkerställer rätt hastighet och avstånd till bilen framför. Radarn i den bakre stötfångaren varnar för fordon i döda vinkeln och bilen bromsar automatiskt om blinkern används innan kusten är klar. Blinkern aktiverar också en kamera i blindzonen, med video som visas i ett runt fält på instrumentpanelen. Du måste med andra ord vara ganska ouppmärksam för att orsaka farliga situationer.

Hyundai Ioniq 5 är en mycket genomtänkt familjebil. Den är större än den ser ut på bilder, på grund av en form som ljuger. På insidan har man faktiskt väldigt mycket plats. Vi gillar att det är omöjligt att vara likgiltig inför utseendet, för den ser onekligen speciell ut.

Köregenskaperna är mycket bra och bilen är livligare än de flesta i sin klass. Här går det undan! Den är också prissatt lägre än liknande utrustade konkurrenter, så här får du mycket för pengarna!

Ljudsystemet från Bose gör ett bra jobb. Det kunde ha varit lite kraftfullare och haft ännu bättre upplösning i tonerna. Men det är helt klart ett tillägg att rekommendera.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen