Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Elektrisk 3-serie

BMW:s mest populära serie blir helt elektrisk

Av / 2021-01-05 - 14:47
Elektrisk 3-serie

Den har varit bland BMW:s mest sålda bilmodeller i årtionden sedan debuten för E21 1975, och på senare tid har 3-serien också funnits som hybrid.

Men nu närmar sig en helt ny elektrifierad 3-serie, baserat på karossen i dagens 3-serie.

Prototyper har redan rullat på vägarna i månader, och bilen som förväntas börja säljas nästa år, kommer sannolikt att visas utan kamouflage-mönster under 2021.

Polestar 2 och Tesla Model 3 blir två av de närmaste konkurrenterna.

Den elektriska 3-serien kommer förmodligen att dela mycket av det elektriska med iX3 som vi nyligen körde, vilket innebär en drivlina med 286 hk, 80 kWt bruttobatterikapacitet och en räckvidd runt 450 km.

Räkna med ännu häftigare rejäla versioner, en M-version av den elektriska 3-serien är nästan garanterad, med mycket mer kraft.

Elektriska 3-serien, notera frånvaron av avgasrör.

Men innan du kan titta på och beställa en elektrisk 3-serie, kommer BMW att vara redo att ta order för den nya stora SUV:en iX – som i praktiken är den nya elektriska X5, och senare i år kommer de också att presentera I4.

BMW har tidigare sagt att de kommer att ha 25 elektrifierade bilmodeller på vägarna innan 2025, vilket innebär fler helt elektriska upplagor, utöver hybridmodellerna.

En kompakt modell kommer så småningom att ta över i3, 1-serien kommer i elektriska utgåvor och en iX1 är förmodligen den första modellen ut. Under tiden testas redan 5-och 7-serien som elektriska utgåvor under tungt kamouflage.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen