TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

BMW iX1 närmar sig

Snart kan du beställa BMW iX1.

forfatter
Publicerad 2022-03-01 - 10:38

Den sista BMW i3:n rullar snart av löpande bandet i Leipzig, efter att ha varit i produktion sedan 2013. Under tiden testar BMW sin nästa elbil, som går i produktion i höst och ska börja levereras under första kvartalet 2023.

Som vi har rapporterat om tidigare blir BMW iX1 att en helt elektrisk X1, lika stor som Volvo XC40 och C40 Recharge, och en konkurrent till kompakta stadsjeepar som Nissan Ariya och Mercedes-Benz EQA.

BMW iX1 2022 rear
BMW iX1 2022

Elektriska iX1 blir lite större än dagens X1, enligt tyska Auto Bild, som antyder längre hjulbas och följaktligen en rymligare interiör.

Den helelektriska drivlinan ger kunderna valet mellan framhjuls- eller fyrhjulsdrift. Och även om vi inte vet något konkret om batteri eller räckvidd så kommer iX1 att ha samma femte generationens batteriteknik och 400-voltssystem som i4 M50.

I kupén får iX1 naturligtvis BMW:s strålande iDrive OS 8 med pekskärm och röststyrning och garanterat även Harman Kardon-ljudsystem.

Produktionsstarten är planerad till november 2022 vid BMW:s fabrik i Regensburg, där 2-serien tillverkas, ett par månader efter att BMW startar produktionen av nästa generation X1.

BMW planerar också att producera nästa generations 7-serie, i helelektrisk form, följd av en helelektrisk 5-serie 2023.

 

BMW iX1 2022 front left
BMW iX1 2022 front left
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Äntligen en större elbil från Citroën ë-C4 X kan bli Citroëns nya bästsäljare.
Det bästa Volvo-köpet Klarar man sig med framhjulsdrift så kan den här versionen av Volvo XC40 vara mitt i prick.
Kolla in foton och data på nya Hyundai Ioniq 6 Extremt lågt luftmotstånd ger längre räckvidd.
Mest plats men ändå bra komfort Mercedes-Benz EQV är vanen för dig som behöver plats för hela familjen och massor av bagage! Här är skälet till att vi inte jublar.
Världens snabbaste budbil? Tar dina e-handelspaket från 0–100 på 2 sekunder.
Den bästa elektriska SUVen BMW iX xDrive40 är en skön plats att vara på, både på korta och långa resor.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend