Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

BMW iX1 närmar sig

Snart kan du beställa BMW iX1.

Av / 2022-03-01 - 10:38
BMW iX1 närmar sig

Den sista BMW i3:n rullar snart av löpande bandet i Leipzig, efter att ha varit i produktion sedan 2013. Under tiden testar BMW sin nästa elbil, som går i produktion i höst och ska börja levereras under första kvartalet 2023.

Som vi har rapporterat om tidigare blir BMW iX1 att en helt elektrisk X1, lika stor som Volvo XC40 och C40 Recharge, och en konkurrent till kompakta stadsjeepar som Nissan Ariya och Mercedes-Benz EQA.

BMW iX1 2022 rear
BMW iX1 2022

Elektriska iX1 blir lite större än dagens X1, enligt tyska Auto Bild, som antyder längre hjulbas och följaktligen en rymligare interiör.

Den helelektriska drivlinan ger kunderna valet mellan framhjuls- eller fyrhjulsdrift. Och även om vi inte vet något konkret om batteri eller räckvidd så kommer iX1 att ha samma femte generationens batteriteknik och 400-voltssystem som i4 M50.

I kupén får iX1 naturligtvis BMW:s strålande iDrive OS 8 med pekskärm och röststyrning och garanterat även Harman Kardon-ljudsystem.

Produktionsstarten är planerad till november 2022 vid BMW:s fabrik i Regensburg, där 2-serien tillverkas, ett par månader efter att BMW startar produktionen av nästa generation X1.

BMW planerar också att producera nästa generations 7-serie, i helelektrisk form, följd av en helelektrisk 5-serie 2023.

 

BMW iX1 2022 front left
BMW iX1 2022 front left
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Rulla till toppen