Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

BMW iX1 nästa år

Helt elektrisk version av X1.

Som pärlor på ett snöre radar de upp sig, BMW:s elbilar. Den populära i3 har på kort tid fått nya släktingar i två SUVar – iX3 och den större iX – och vi vet att en fyrdörrars Tesla-rival kommer senare i år i form av i4. Och nästa år kommer den här.

BMW iX1 blir den elektriska versionen av lilla X1, som redan finns som hybrid. De första bilderna av den kamouflerade elversionen visar en bil som har samma proportioner, men baktill sticker det inte ut några avgasrör.

BMW iX1

Den elektriska iX1 lanseras som en 2022-modell och blir BMW:s naturliga konkurrent till elbilar som Volvo XC40 Recharge P8, och har förmodligen samma drivlina som iX3, som vi redan har provkört.

Nästan fullträff från BMW BMW:s första helt elektriska SUV har allt man behöver – utom en sak.

Det betyder i så fall upp till 286 hk och nästan 500 km räckvidd, men ännu så länge är det oklart och det kommer att finnas andra batteripaket och om den får fyrhjulsdrift.

Annons

iX1 gör antagligen debut med framhjulsdrift, eftersom den ska dela plattform med den kommande X1, men det ryktas att BMW fortfarande överväger xDrive-versioner av iX1.

 

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Helt elektrisk version av X1.

Helt elektrisk version av X1.

Helt elektrisk version av X1.

Helt elektrisk version av X1.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.