TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

BMW iX1 nästa år

Helt elektrisk version av X1.

Som pärlor på ett snöre radar de upp sig, BMW:s elbilar. Den populära i3 har på kort tid fått nya släktingar i två SUVar – iX3 och den större iX – och vi vet att en fyrdörrars Tesla-rival kommer senare i år i form av i4. Och nästa år kommer den här.

BMW iX1 blir den elektriska versionen av lilla X1, som redan finns som hybrid. De första bilderna av den kamouflerade elversionen visar en bil som har samma proportioner, men baktill sticker det inte ut några avgasrör.

BMW iX1

Den elektriska iX1 lanseras som en 2022-modell och blir BMW:s naturliga konkurrent till elbilar som Volvo XC40 Recharge P8, och har förmodligen samma drivlina som iX3, som vi redan har provkört.

Nästan fullträff från BMW BMW:s första helt elektriska SUV har allt man behöver – utom en sak.

Det betyder i så fall upp till 286 hk och nästan 500 km räckvidd, men ännu så länge är det oklart och det kommer att finnas andra batteripaket och om den får fyrhjulsdrift.

iX1 gör antagligen debut med framhjulsdrift, eftersom den ska dela plattform med den kommande X1, men det ryktas att BMW fortfarande överväger xDrive-versioner av iX1.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.