annons
annons
annons

Test av Panasonic Wings RP-BTS50E

Panasonic ger dig vingar

Det är insidan som räknas och Panasonic är inte så dumma som de ser ut.

Ljud & Bild tycker

  • Panasonics hörlurar låter bra och känns behagliga att ha på sig.

  • Designen är diplomatiskt uttryckt en smula otraditionell. Fjärren på sladden är för billig och knapparna hårda att trycka på.

annons

Flera gånger har jag stått med Panasonics officiella OS i Rio-hörlurar i handen och undrat över hur de egentligen ska sitta. De böjliga bågarna och vingformade propparna är mer speciella än vackra. Till Panasonics försvar måste vi dock säga att de sitter bekvämt i öronen och inte känns lika klumpiga som de ser ut. Tack vare bågen sitter de till och med stadigt så långt ute att du inte känner dig helt instängd och fortfarande kan höra vad som händer runt omkring. Som en udda detalj kan du tända ett par blå lysdioder om du vill ha ljus i vingarna. Jag kan inte begripa vad den här funktionen ska vara bra för, men det är en kul grej. Fjärrkontrollen på sladden känns tyvärr ganska billig och du måste trycka hårdare än du vill.

Strålande ljud
Lyckligtvis uppvägs det olyckliga utseendet och den dåliga fjärrkontrollen av en god ljudkvalitet. Hörluren stöder de två ljudstandarderna aptX och AAC, och det vågar jag påstå att man hör. RP-BTS50E har en bred och väldefinierad ljudbild. De saknar vare sig bas eller diskant och är rent allmänt riktigt behagliga att lyssna på. Det kan man göra i drygt sju timmar åt gången innan de behöver laddas upp igen, vilket är helt godkänt.

Slutsats
Panasonic Wings RP-BTS50E är förmodligen inte det vackraste som har kommit ur Panasonics fabriker, men tack vare en fin insida låter de otroligt bra och förtjänar ändå en chans. Bågen runt örat är minst sagt lite udda och det känns onaturligt att allt ska sticka ut så långt ur öronen. Bortsett från utseendet och den plastiga fjärren på sladden så är detta ett par synnerligen välljudande Bluetooth-hörlurar till ett rimligt pris.

Fakta

Panasonic Wings RP-BTS50E
3D Flex design
Bluetooth
Fjärrkontroll på kabeln
Blått LED-ljus
aptX och AAC
Vatten- och svettålig (IPX5)
Vikt: 23 gram
Batteri: 6 timmar

Tillverkare:
Panasonic
Pris:
1.500,-
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .