TEST AV JVC DLA-X70R och Sony VPL-VW95ES

High End-HD-bio

Om det inte rÀcker med en stor filmduk för att fÄ fart pÄ biokÀnslan sÄ behövs en bÀttre projektor. Till exempel nÄgon av de hÀr.

PÄ den gamla goda tiden brukade det heta att film Àr bÀst pÄ bio. Nu för tiden kan man tryggt sÀga att film Àr bÀst i hemmabion. Dagens projektorer har potential att leverera en enastÄende hög bildkvalitet, och med en bra ljudanlÀggning kan entusiasternas hemmabiografer ge upplevelser som ger massor av gÄshud.

Helt gratis Ă€r det dĂ€remot inte. Det bĂ€sta kostar alltid mer, och det gör sannerligen de bĂ„da projektorerna vi testar hĂ€r – de tillhör prisklassen över 50 000 kronor. PĂ„ den nivĂ„n Ă€r bildkvaliteten extrem om man kalibrerar projektorn korrekt. StĂ€ll dem pĂ„ behörigt avstĂ„nd frĂ„n en duk pĂ„ mellan 90 och 160 tum av hög kvalitet (Stewart, DNP, ADEO, SMX) sĂ„ tror du knappt dina ögon!

DLA-X70R Ă€r modellen under toppmodellen X90R men kostar 30 000 kronor mindre, utan att JVC för den sakens skull har lĂ€nsat den pĂ„ fina komponenter eller tekniska lösningar. VPL-VW95ES verkar vara rena fyndet jĂ€mfört med Sonys toppmodell VW1000ES som kostar 190 000 kronor – och kostar dessutom 15 000 kronor mindre Ă€n rivalen frĂ„n JVC.

De tvÄ testdeltagarna har naturligtvis 3D med aktiva glasögon, Sony-projektorn har inbyggd sÀndare för 3D-styrsignalen och tvÄ par glasögon ingÄr. JVC-projektorn behöver en separat sÀndare, nÄgon sÄdan eller glasögon ingÄr inte frÄn början. Sony-projektorn har en bild som ser suverÀn ut direkt ur kartongen, men allt blir mycket bÀttre efter en noggrann kalibrering.

JVC-projektorn MÅSTE kalibreras. Vi vet inte vad de pysslar med hos JVC, för direkt ur kartongen Ă€r bilden inget vidare alls. Alla vĂ„ra betyg bygger pĂ„ prestanda efter kalibrering.

TEST AV Sony VPL-VW95ES

Sony-projektorn Ă€r förhĂ„llandevis stor, men lĂ€tt och enkel att installera. Motorstyrd optik och konvergenskorrigering av de tre bildpanelerna gör installationen enkel och prestanda Ă€r utmĂ€rkta Ă€ven utan kalibrering. Det finnsLäs hela testet...

TEST AV JVC DLA-X70R

Tack vare motorstyrd zoom och linskorrigering Ă€r X70R enkel att installera. Den har Ă€ven konvergenskorrigering, vilket Ă€r nödvĂ€ndigt för att fĂ„ de tre bildpanelerna att hamna pĂ„ exakt samma axel.Läs hela testet...

Les ogsÄ
TEST: Sony VPL-VW260ES

Superupplösning för en rimlig peng

Äntligen fĂ„r vi Ă€kta 4K för 50 000 kronor. Sony tar jobbet pĂ„ allvar, med knivskarp bild, snygg kontrast och fantastisk djupkĂ€nsla.
TEST: Sony UBP-X800

Perfekt till hemmabion

Om du vill titta pÄ dina favoritfilmer i absolut högsta kvalitet sÄ klarar du dig inte utan en 4K Blu-ray-spelare som Sonys UBP-X800.
TEST: Test av fyra hemmabioreceivrar

Den allra hÀftigaste hemmabion

De hÀr maffiga flaggskeppen har tillrÀckligt med kraft och finess för att övertrÀffa allt du hört i nÄgon biosalong.
TEST: Fyra soundbar-högtalare med trÄdlösa bakhögtalare

Sladdlöst i TV-rummet

Hemmabio Àr fortfarande bÀst med riktigt surroundljud. Men det kan vara praktiskt ocksÄ. Som med en soundbar och trÄdlösa bakhögtalare.
TEST: M&K Sound MP-9 5.1

Äkta hemmabio med soundbar

M&K Sound bygger sitt högtalarsystem pĂ„ en soundbar – men nĂ€r vi snackar hemmabiokĂ€nsla Ă€r det Ă€kta vara!
TEST: Denon Heos

BakvÀgen till hemmabio

Om du ryser över blotta tanken pÄ en stor förstÀrkarklump och ett ormbo av kablar sÄ har Denon ett mer diskret alternativ.
TEST: JVC DLA X7500

Kontrastkungen

NÀr det handlar om hemmaunderhÄllning finns det ingenting som kan ersÀtta en riktigt bra projektor. Och detta Àr en av de allra, allra bÀsta.
TEST: Oppo UDP-203

Kompromisslös!

Snabb, snygg och grym: Oppo UDP 203 har högst prestanda hittills av allt vi sett frÄn Ultra HD Blu-ray-formatet.
TEST: Nvidia Shield TV v2

TV:ns bÀsta vÀn

Nvidia Shield anno 2017 Àr bÀttre och mindre Àn sin föregÄngare.
TEST: Beam Projector

För slö och för dyr

Beam Àr ett bra exempel pÄ att alla Kickstarter-projekt inte Àr vÀrda att förverkliga.
TEST: Samsung GX-VI680SJ UHD

Viasat Ultra HD imponerar

Det finns inte mycket som sÀnds i 4K Ultra HD. Men Viasat har en box för bÄde fiber- och satellit-TV samt en UHD-kanal. Vi har testat.
TEST: 5 hemmabioreceivrar

GĂ„shud i hemmabion

Den modernaste tekniken. Fantastiskt ljud! Även frĂ„n ovan. HĂ€r finns receivern du bara mĂ„ste ha.
Support Prenumeration

VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

MĂ„ndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×