annons
annons

AKG K701

AKG K701

Livligt och dynamiskt ljud. Transparent ljudbild. Bekväma kuddar.
För lite vaddering på bygeln. Kostar en del.

AKG:s toppmodell låter nämligen väldigt engagerande och livligt. Ända sedan den legendariska K1000-modellen slutade tillverkas är K701 den mest påkostade modellen AKG har. Arvet från K1000 lever bara delvis vidare i K701, som visserligen är en öppen konstruktion med beskedlig ljuddämpning, men man slipper lyssningströttheten som kan infinna sig när man haft en sluten lur på huvudet för länge.
Hörlurarna är mycket bekväma. De tygklädda kuddarna lägger sig runt örat och med bättre vaddering av bygeln hade K701 varit perfekta att ha på huvudet under långa stunder. Ljudet är nämligen ytterst beroendeframkallande. Om man gillar en varm och fyllig klang är kanske Denon AH-D5000 ett bättre alternativ, men alla som uppskattar stor detaljrikedom och en spänstig och dynamisk presentation kommer att älska K701.
Klangkaraktären känns väldigt korrekt, neutral och utan färgningar eller betoningar. Djupbasen är tunn utan att det präglar upplevelsen negativt, och ståbasen i ”Take Five” med Dave Brubeck Quartet klingar fint, fast får inte samma groove som med slutna konstruktioner som AH-D5000. Holly Coles röst i ”Train Song” återges med luftighet, djup och en strålande fyllig vokalklang. På samma sätt är Bob Dylans ”The Man in the Long Black Coat” fantastisk att lyssna på. De öppna lurarnas transparens och detaljrikedom skapar nämligen en jättestor ljudbild runt huvudet, som överträffar de flesta surroundupplevelser jag har haft.

AKG:s toppmodell låter nämligen väldigt engagerande och livligt. Ända sedan den legendariska K1000-modellen slutade tillverkas är K701 den mest påkostade modellen AKG har. Arvet från K1000 lever bara delvis vidare i K701, som visserligen är en öppen konstruktion med beskedlig ljuddämpning, men man slipper lyssningströttheten som kan infinna sig när man haft en sluten lur på huvudet för länge. Hörlurarna är mycket bekväma. De tygklädda kuddarna lägger sig runt örat och med bättre vaddering av bygeln hade K701 varit perfekta att ha på huvudet under långa stunder. Ljudet är nämligen ytterst beroendeframkallande. Om man gillar en varm och fyllig klang är kanske Denon AH-D5000 ett bättre alternativ, men alla som uppskattar stor detaljrikedom och en spänstig och dynamisk presentation kommer att älska K701. Klangkaraktären känns väldigt korrekt, neutral och utan färgningar eller betoningar. Djupbasen är tunn utan att det präglar upplevelsen negativt, och ståbasen i ”Take Five” med Dave Brubeck Quartet klingar fint, fast får inte samma groove som med slutna konstruktioner som AH-D5000. Holly Coles röst i ”Train Song” återges med luftighet, djup och en strålande fyllig vokalklang. På samma sätt är Bob Dylans ”The Man in the Long Black Coat” fantastisk att lyssna på. De öppna lurarnas transparens och detaljrikedom skapar nämligen en jättestor ljudbild runt huvudet, som överträffar de flesta surroundupplevelser jag har haft.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på AKG K701
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Öppen hörlur Impedans: 62 ohm Känslighet: 105 dB Vikt: 235 gram
Pris: 3000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-