annons
annons

JBL Everest 300

Smart men klumpigt

Det är fiffigt att kunna dela musiken med kompisen men det egna ljudet imponerar inte.

Unik delningsfunktion för fler trådlösa lyssnare. Flexibla stoppade kuddar gör dem bekväma.
Tröttande och obalanserat ljud. Saknar både NFC och aptX. Tar stor plats i packningen.

För att vara trådlösa och mobila lurar känns Everest 300 ovanligt stora och nästan lite klumpiga. Man kan vika bågen för transport, men de kan inte fällas platta, vilket gör att de ändå tar upp stor volym i väskan. Man får inte heller med någon påse för att skydda dem under transporten. Men eftersom de är gjorda av plast så är ändå vikten överkomlig. Man kan dock inte komma ifrån att det också gör att de inte känns speciellt exklusiva. Laddningskabel och ljudkabel med fjärrkontroll medföljer.

Hanteringen är enkel med en tydlig volymkontroll på ena kåpan och av/på-knapp på den andra. Där sitter också den unika Share-knappen. Genom att hålla in den kan man parkoppla ytterligare Bluetooth-hörlurar till Everest, så att en till kan lyssna till din musik. En riktigt kul idé! En av anledningarna till lurarnas storlek är kulleden till kåporna, som i kombination med den rejäla stoppningen gör att de sitter bekvämt. Det kunde dock varit lite mer stoppning i bågen.

Man kan nästan gissa sig till ljudet av lurarnas utseende. Det är stort, svulstigt och imponerande. Med andra ord det man kan tänkas vilja ha om man tycker att mer alltid är bättre. Men om man faktiskt vill njuta av musiken blir man besviken då ljudet är obalanserat och grötigt. Instrumenten överröstar varandra och man blir väldigt fort trött i öronen av dånandet. Nej, om man vill ha ett par trådlösa JBL-lurar ska man absolut titta på någon av de dyrare modellerna som låter betydligt bättre.

Slutsats

Everest 300 är ett par rejäla lurar som därför tar upp lite plats i väskan. Deras partytrick är att en kompis kan koppla sina Bluetooth-lurar till dem och lyssna på samma musik. Hanteringen är också bra med tydliga knappar. Tyvärr är också ljudet lika skrymmande och vräkigt som lurarna, vilket gör att bara de värsta festprissarna blir nöjda. Om man vill lyssna på lite mer krävande musik och faktiskt njuta så måste vi rekommendera att istället köpa någon av de mer påkostade JBL-modellerna.

För att vara trådlösa och mobila lurar känns Everest 300 ovanligt stora och nästan lite klumpiga. Man kan vika bågen för transport, men de kan inte fällas platta, vilket gör att de ändå tar upp stor volym i väskan. Man får inte heller med någon påse för att skydda dem under transporten. Men eftersom de är gjorda av plast så är ändå vikten överkomlig. Man kan dock inte komma ifrån att det också gör att de inte känns speciellt exklusiva. Laddningskabel och ljudkabel med fjärrkontroll medföljer. Hanteringen är enkel med en tydlig volymkontroll på ena kåpan och av/på-knapp på den andra. Där sitter också den unika Share-knappen. Genom att hålla in den kan man parkoppla ytterligare Bluetooth-hörlurar till Everest, så att en till kan lyssna till din musik. En riktigt kul idé! En av anledningarna till lurarnas storlek är kulleden till kåporna, som i kombination med den rejäla stoppningen gör att de sitter bekvämt. Det kunde dock varit lite mer stoppning i bågen. Man kan nästan gissa sig till ljudet av lurarnas utseende. Det är stort, svulstigt och imponerande. Med andra ord det man kan tänkas vilja ha om man tycker att mer alltid är bättre. Men om man faktiskt vill njuta av musiken blir man besviken då ljudet är obalanserat och grötigt. Instrumenten överröstar varandra och man blir väldigt fort trött i öronen av dånandet. Nej, om man vill ha ett par trådlösa JBL-lurar ska man absolut titta på någon av de dyrare modellerna som låter betydligt bättre.

Slutsats

Everest 300 är ett par rejäla lurar som därför tar upp lite plats i väskan. Deras partytrick är att en kompis kan koppla sina Bluetooth-lurar till dem och lyssna på samma musik. Hanteringen är också bra med tydliga knappar. Tyvärr är också ljudet lika skrymmande och vräkigt som lurarna, vilket gör att bara de värsta festprissarna blir nöjda. Om man vill lyssna på lite mer krävande musik och faktiskt njuta så måste vi rekommendera att istället köpa någon av de mer påkostade JBL-modellerna.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på JBL Everest 300
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: On-ear
  • Anslutning: BT 4.1, kabel
  • Mikrofon: Ja
  • Vikt: 245 gram
  • Batteritid: 20 timmar
Pris: 1500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-