Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips SHB8850NC

Brusfria och kompakta

Är man villig att kompromissa lite med ljudet kan man faktiskt få brusreducering på köpet.

Publicerad 2016-10-02 - 05:00
Philips SHB8850NC
Jonas Ekelund

Philips kan bygga trådlösa hörlurar med utmärkt ljud, vilket de bevisade med de fantastiska Fidelio M2BT. Denna gång ligger dock prislappen på hälften och det märkt direkt på det plastiga utförandet. Det gör inte bara att de ser billigare ut än vad de är, utan gör också att man misstänker att de inte håller för omild behandling. De kan fällas ihop till en riktigt kompakt storlek men man får tyvärr inte med någon påse som skyddar dem. Däremot medföljer flygplansadapter vilket gör dem extra resvänliga.

Tyvärr är de inte så bekväma som man skulle önska för en långflygning. Stoppningen i kuddarna är visserligen bra, men de trycker ganska hårt mot öronen. Det i kombination med syntetmaterialet i kuddarna gör att det snart känns ömt och svettigt. Man måste också hålla tungan rätt i mun för att hålla reda på knapparna. Det är lätt hänt att man råkar byta låt när man tänkt justera volymen. Däremot är det lätt att koppla dem till mobilen tack vare stöd för NFC.

För att vara så pass billiga brusreducerande lurar måste vi säga att de lyckas ganska väl med att ta bort lågfrekvent buller. Och att aktivera brusreduceringen påverkar inte ljudet så mycket, även om det blir märkbart tunnare. Ljudet får närmast beskrivas som mjukt och insmickrande. Tonomfånget är tillfredställande och det mesta låter faktiskt ganska bra. Det är den sortens ljud där man inte direkt har något att klaga på förrän man byter till ett par bättre lurar och inser att man missat detaljer och raffinemang i ljudet.

Slutsats

Flyger man ibland så är det lockande att skaffa ett par påkostade brusreducerande lurar. Men om man inte riktigt har den budgeten så kan Philips lurar vara ett alternativ. Man får visserligen kompromissa lite med ljudkvaliteten, men på flyget hör man ändå inga detaljer. Dock bör man begränsa sig till kortare resor då de kan bli lite obekväma att ha på sig i längden. Vi är också lite tveksamma till byggkvaliteten, samt att hanteringen med alla knappar inte är den enklaste.

Ljud & Bild tycker

Aktiv brusreducering på köpet. Tar lite plats i packningen och praktiska på flyget. Låter helt okej för priset. All plast ger ett billigt intryck. Kan bli obekväma att ha på sig i längden. Begränsad batteritid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen