annons
annons

Sennheiser PXC 450

Bekväma och påkostade

Mycket komfortabla på långflygningen men de är lite anonyma och skulle behöva mer attityd.

Praktisk funktion för att släppa igenom röster när det behövs. Bra kvalitetskänsla och mycket bekväma att ha på sig.
Ingen fjärrkontroll för smartmobiler på sladden. Har begränsade volym- och basresurser. Materialvalet gör att de inte verkar så påkostade som de faktiskt är.

Bågen och gångjärn är i metall medan de rejält stora kåporna är av plast. Det gör att de inte ser eller känns lika exklusiva som de är. Sladden är visserligen utbytbar men har en speciell infattning så reservsladd måste köpas från Sennheiser. Batteriet sitter lätt åtkomligt bakom en lucka och man kan slå av elektroniken för att lyssna även utan ström. Trots att lurarna både kan fällas ihop och göras platta så är de så pass stora att det lyxiga fodralet ändå tar upp ganska mycket plats i väskan.

Tack vare generös stoppning och stora kåpor som väl omsluter öronen känns de riktigt bekväma även vid längre lyssning. Däremot kan man behöva justera dem så det utstickande elementet i kåpan inte skaver mot örat. Den ena kåpan har en omkopplare för passivt eller aktivt läge, medan den andra har knappen för brusreducering. Lite omständligt och andra har löst det bättre. Där sitter även volymkontrollerna samt en knapp som gör det möjligt att släppa igenom röster om man vill prata med någon.

Som väntat fungerar brusreduceringen bra då Sennheiser ju gör headsets för piloter. Men den är inte lika effektiv som de bästa lurarna och det märks att tekniken som används har ett par år på nacken. Det är också påtagligt hur den påverkar ljudet. I passivt läge låter lurarna ganska tamt medan de i aktivt läge får bättre tryck men också lägre volym. Ljudet är visserligen klart och detaljerat men basen är återhållen vilket kan vara en nackdel om man vill titta på en actionfilm på långflygningen.

Slutsats
Sennheisers lurar kanske inte ser så eleganta ut vid första anblicken men när man använder PXC 450 känner man hur välbyggda och bekväma de faktiskt är. Det är lite onödigt krångligt att byta mellan passivt och aktivt läge och vi saknar en fjärrkontroll för mobilen. Däremot gillar vi att man kan prata med folk utan att behöva ta dem av sig. Ljudet är korrekt och i lugnare miljöer väldigt tilltalande, men vi skulle önska lite mer volym och bastryck när man tittar på film på en bullrig flygresa.

Bågen och gångjärn är i metall medan de rejält stora kåporna är av plast. Det gör att de inte ser eller känns lika exklusiva som de är. Sladden är visserligen utbytbar men har en speciell infattning så reservsladd måste köpas från Sennheiser. Batteriet sitter lätt åtkomligt bakom en lucka och man kan slå av elektroniken för att lyssna även utan ström. Trots att lurarna både kan fällas ihop och göras platta så är de så pass stora att det lyxiga fodralet ändå tar upp ganska mycket plats i väskan. Tack vare generös stoppning och stora kåpor som väl omsluter öronen känns de riktigt bekväma även vid längre lyssning. Däremot kan man behöva justera dem så det utstickande elementet i kåpan inte skaver mot örat. Den ena kåpan har en omkopplare för passivt eller aktivt läge, medan den andra har knappen för brusreducering. Lite omständligt och andra har löst det bättre. Där sitter även volymkontrollerna samt en knapp som gör det möjligt att släppa igenom röster om man vill prata med någon. Som väntat fungerar brusreduceringen bra då Sennheiser ju gör headsets för piloter. Men den är inte lika effektiv som de bästa lurarna och det märks att tekniken som används har ett par år på nacken. Det är också påtagligt hur den påverkar ljudet. I passivt läge låter lurarna ganska tamt medan de i aktivt läge får bättre tryck men också lägre volym. Ljudet är visserligen klart och detaljerat men basen är återhållen vilket kan vara en nackdel om man vill titta på en actionfilm på långflygningen. Slutsats Sennheisers lurar kanske inte ser så eleganta ut vid första anblicken men när man använder PXC 450 känner man hur välbyggda och bekväma de faktiskt är. Det är lite onödigt krångligt att byta mellan passivt och aktivt läge och vi saknar en fjärrkontroll för mobilen. Däremot gillar vi att man kan prata med folk utan att behöva ta dem av sig. Ljudet är korrekt och i lugnare miljöer väldigt tilltalande, men vi skulle önska lite mer volym och bastryck när man tittar på film på en bullrig flygresa.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Sennheiser PXC 450
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Anslutning: 3,5 mm
  • Impedans: 150/750 ohm
  • Brusreducering: 23 dB
  • Batteritid: 20 timmar
  • Vikt: 240 gram
  • Pris: 3 750 kronor
  • sennheiser.se
Pris: 3750:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-