annons
annons

8 hörlurar med brusreducering

Bästa brusreducerande hörlurarna

Njut av musiken utan att störas av bullrande flygmotorer eller irriterande bakgrundsljud på kontoret.

När man ska ut och resa är det skönt att kunna slappna av med lite musik. Eller om det är en långflygning, att kunna luta sig tillbaka och titta på en film. Men hörlurarna som delas ut duger ju inte alls. För att kunna höra något överhuvudtaget måste man dra upp volymen till max och då blir det skrälliga ljudet bara irriterande istället för att erbjuda avslappning. Nej ska man kunna koppla av gäller det att ha med sig bra hörlurar själv. Lurar som stänger ute oväsendet.

Det enklaste är att använda tättslutande öronproppar eller slutna kåpor med mycket stoppning. Då kan man mekaniskt stänga ute ljudet. Men det blir inte riktigt tyst och många gillar inte känslan av proppar som går in i hörselgången.

Då får man ta till lite elektronisk magi i form av aktiv brusreducering. Den fungerar genom att ha flera mikrofoner, ofta både utanpå och inuti kåporna, som fångar upp det omgivande ljudet. En ljudprocessor analyserar det och genererar en omvänd ljudvåg som släcker ut det oönskade ljudet.

Man ska dock vara medveten om att tekniken inte är perfekt. Man kan aldrig få bort allt ljud med mindre än att man stoppar in både mikrofon och hörlurselementen nära trumhinnan. Men man blir av med det allra viktigaste. De dånande jetmotorerna som är så tröttande i längden, den surrande luftkonditioneringen på hotellrummet eller ljudet av hjulen mot körbanan på långresan.

Kort sagt slipper man många av irritationsmomenten och kan slappna av på resan och lyssna på något trevligare istället.

 

 

Fördelar med brusreducering

  • Man slipper det mesta av det tröttande oväsendet
  • Utan musik blir det nästan tyst så att man kan sova på flyget
  • Man kan få jobb gjort även i stökiga miljöer
  • Man kan lyssna på lägre volym och slipper hörselskador
  • Musiken låter bättre på lagom volym och utan buller

 

Nackdelar med brusreducering

  • Aktiv brusreducering drar upp priset på lurarna betydligt.
  • Man måste komma ihåg att ladda batterierna innan resan
  • I billigare lurar påverkas ofta ljudkvaliteten av elektroniken
  • Alla ljud blockeras inte. Vill man ha helt tyst är hörselskydd bättre.
  • Vissa personer upplever det genererade ljudet som obehagligt

 

TESTKRITERIER
I ett tidigare nummer testade vi lurar i mellanprisklassen. Den här gången har vi försökt hitta de allra bästa som går att köpa. Därmed har prislappen ökat nästan en tusenlapp. Kriterierna var att det skulle vara hörlurar med kåpor och att de skulle ha aktiv brusreducering.Komfort och passform spelade en större roll än i andra hörlurstester eftersom det är meningen att man ska kunna ha dem på sig under en hel resa. Vi tittade även på hur praktiska de är att packa ner och om man fick med nödvändiga adaptrar. Funktioner, finesser och inkopplingsmöjligheter bedömdes. Hörlurarna testades sedan med varierande musik av hög kvalitet. Både i tysta miljöer utan brusreducering och i bullriga miljöer med funktionen aktiverad. Slutligen sattes ett totalbetyg där vi även vägde in priset.

Bästa pris på 8 hörlurar med brusreducering
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-