annons
annons

LG Music Flow P5

Billig och långspelande

Resvänlig och praktisk högtalare med fiffiga funktioner och ett tilltalade pris.

Utmärkt batteritid. Kan parkopplas med en till högtalare. Enkel hantering och lågt pris.
Inte vattenskyddad för utomhusbruk. Få finesser. Låter lite instängt och basfattigt.

Förra året testade vi LG H4 som är betydligt dyrare och vi klagade på att den mest var gjord för multiroom hemma. Denna modell åtgärdar det med ett betydligt bättre pris och mer resevänliga funktioner. Framför allt har batteritiden mer än fördubblats och man kan använda sin vanliga mobilladdare. Det märks dock att det är en billigare högtalare då den känns plastigare och man bör vara försiktig utomhus då den inte är vattenskyddad.

Knapparna på ovansidan för att styra uppspelningen är mycket pedagogiska. Det var inte heller något problem att parkoppla den med mobilen trots avsaknad av NFC. Högtalaren har en del trevliga funktioner, som att kunna koppla upp två mobiler samtidigt, att den börjar spela automatiskt då mobilen kommer inom räckhåll och att den kan kopplas till en LG-TV. Med hjälp av appen kan man välja musik, få rekommendationer och koppla ihop högtalaren med en annan för en större musikupplevelse.

Med tanke på den begränsade uteffekten så låter P5 ändå relativt mycket, vilket blir ännu bättre om man parkopplar den med en till högtalare. Men det finns en fysisk begränsning vilket gör att man får en väldigt begränsad basåtergivning. Detta är alltså inte en högtalare där man skruvar upp volymen och dansar loss till favoritlåtarna på festen. Men vill man bara ha något som spelar musik i hela hotellrummet eller vid solstolen på verandan så duger den bra. Särskilt till det här priset.

Slutsats

Vi gillar att denna modell är betydligt mer reseanpassad än den LG hade att erbjuda förra året. Music Flow P5 har fått en mycket generös batteritid och när strömmen tar slut kan den fyllas på med mobilladdaren. Däremot får man vara lite försiktig utomhus då den inte tål vatten. Självklart får man inte något öronbedövande ljud från en så liten högtalare, men man kan koppla ihop två stycken för mer resurser. Och det har man ju råd med till det här priset. Det hjälper dock inte basåtergivningen som är väl klen.

https://youtu.be/-PuOpGPfZUM

Bästa pris på LG Music Flow P5
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Anslutningar: 3,5 mm, BT
  • Batteri: 2 100 mAh, 15 timmar
  • Finesser: Kan parkopplas
  • Tålighet: -
  • Mått: 153 x 58 x 60 mm, 470 gram
Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-