annonse
annonse
annonse

test: Beoplay P6

Beoplay P6
Beoplay P6

Standard från Beoplay

P6 är mer av samma sak från Beoplay – men det är inte nödvändigtvis dåligt.

Läcker och exklusiv design. Högtalaren kan spela både högt, djupt och rent.
Det ingår ingen laddare i paketet och batteriet hade gott kunna räcka lite längre.

Med tydliga referenser till Bang & Olufsens Beomaster 6000-ljudsystem har danskarna skickat ut ytterligare en bärbar Bluetooth-högtalare till butikerna. Namnet är Beoplay P6 och den ska ersätta den så populära A2. Priset är i vanlig B&O-ordning högt. Lyckligtvis är kvalitetskänslan det också.

P6 är designad av Cecilie Manz, som har utformat i stort sett alla andra Beoplay-högtalare, sånär som på A6 och A9. Den känns därför ytterst välbekant, med sina runda former och läderrem på sidan. Med det sagt så har den även ett eget uttryck, som ger associationer till brödrostar, mikrofoner och rakapparater. Tack vare en IP54-klassning tål högtalaren smuts och stänk och passar därför fint på en tur till stranden eller ute på balkongen. Knapparna som styr P6 sitter på toppen. De ingår i det yttre skalet, som är utskuret ur ett stycke anodiserad aluminium. Det ger en mjuk yta med en skön med fast känsla. Förutom volym-, Bluetooth- och strömknapp har det blivit plats för en programmerbar knapp som ställs in i appen.

Upp till 16 timmar

Enligt B&O kan P6 spela i upp till 16 timmar. Det låter som länge, men i takt med att man vrider upp volymen så känns det som kortare. Visst, det är kanske självklart, men jag blev ändå förvånad när ljudtrycket plötsligt sjönk drastiskt ett par gånger. Detta indikerar att det är dags att plocka fram USB-kabeln. Precis som med A1 kan två högtalare kopplas ihop till ett stereopar. Den biten hade vi dock ingen möjlighet att testa.

Beoplay P6 finns i grått och svart.

Bra ljud, som förväntat

När det gäller ljudet kan P6, precis som A2, skryta med 360-graders ljud. Rent teoretiskt ska det därför inte spela någon roll om man sitter rakt framför den eller lyssnar från sidan. Så är det inte riktigt, ljudet är klart bäst när man har gallret rakt framför sig. Lyckligtvis kan P6 spela högt, så det är inget problem att fylla rummet med musik. Eftersom vi alla har olika preferenser för hur bra ljud ska låta kan ljudprofilen naturligtvis ställas in via Beoplay-appen, om man till exempel vill ha mer tyngd i basen eller luft i toppen. Vi är dock ganska nöjda med grundinställningen, som är lagom detaljerad och ändå trycker till i de lägre registren.

Slutsats

Beoplay P6 bygger på ett fint och förutsägbart sätt vidare på Bang & Olufsens sortiment med bärbara Bluetooth-högtalare. Designen är välkänd och ljudet är bra och kan anpassas efter den personliga smaken om man vill ha mer bas eller mer luft i toppen. Priset är dock absolut i den högsta änden för en bärbar högtalare, plus att batteriet gott hade kunnat rymma lite mer ström. Det är trevligt att veta precis vad man får av Bang & Olufsen, men snart är det kanske dags att överraska en smula.

Med tydliga referenser till Bang & Olufsens Beomaster 6000-ljudsystem har danskarna skickat ut ytterligare en bärbar Bluetooth-högtalare till butikerna. Namnet är Beoplay P6 och den ska ersätta den så populära A2. Priset är i vanlig B&O-ordning högt. Lyckligtvis är kvalitetskänslan det också.P6 är designad av Cecilie Manz, som har utformat i stort sett alla andra Beoplay-högtalare, sånär som på A6 och A9. Den känns därför ytterst välbekant, med sina runda former och läderrem på sidan. Med det sagt så har den även ett eget uttryck, som ger associationer till brödrostar, mikrofoner och rakapparater. Tack vare en IP54-klassning tål högtalaren smuts och stänk och passar därför fint på en tur till stranden eller ute på balkongen. Knapparna som styr P6 sitter på toppen. De ingår i det yttre skalet, som är utskuret ur ett stycke anodiserad aluminium. Det ger en mjuk yta med en skön med fast känsla. Förutom volym-, Bluetooth- och strömknapp har det blivit plats för en programmerbar knapp som ställs in i appen.Upp till 16 timmarEnligt B&O kan P6 spela i upp till 16 timmar. Det låter som länge, men i takt med att man vrider upp volymen så känns det som kortare. Visst, det är kanske självklart, men jag blev ändå förvånad när ljudtrycket plötsligt sjönk drastiskt ett par gånger. Detta indikerar att det är dags att plocka fram USB-kabeln. Precis som med A1 kan två högtalare kopplas ihop till ett stereopar. Den biten hade vi dock ingen möjlighet att testa.[caption id="attachment_81355" align="alignnone" width="460"] Beoplay P6 finns i grått och svart.[/caption]Bra ljud, som förväntatNär det gäller ljudet kan P6, precis som A2, skryta med 360-graders ljud. Rent teoretiskt ska det därför inte spela någon roll om man sitter rakt framför den eller lyssnar från sidan. Så är det inte riktigt, ljudet är klart bäst när man har gallret rakt framför sig. Lyckligtvis kan P6 spela högt, så det är inget problem att fylla rummet med musik. Eftersom vi alla har olika preferenser för hur bra ljud ska låta kan ljudprofilen naturligtvis ställas in via Beoplay-appen, om man till exempel vill ha mer tyngd i basen eller luft i toppen. Vi är dock ganska nöjda med grundinställningen, som är lagom detaljerad och ändå trycker till i de lägre registren.Slutsats Beoplay P6 bygger på ett fint och förutsägbart sätt vidare på Bang & Olufsens sortiment med bärbara Bluetooth-högtalare. Designen är välkänd och ljudet är bra och kan anpassas efter den personliga smaken om man vill ha mer bas eller mer luft i toppen. Priset är dock absolut i den högsta änden för en bärbar högtalare, plus att batteriet gott hade kunnat rymma lite mer ström. Det är trevligt att veta precis vad man får av Bang & Olufsen, men snart är det kanske dags att överraska en smula.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Beoplay P6
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

4-tums bas, 2 x 1,5-tums fullregister

36 watt (bas) + 2 x 30 watt (diskant)

Frekvensomfång: 55–20 000 Hz

USB-C, Bluetooth 4.2

Batteri: 2600 mAh, upp till 16 timmars speltid

Mått/vikt: 170 x 130 x 68 mm/1 kg

Webb: beoplay.com

Pris: 3 900,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nikon Z6

Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019

Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.

2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+

Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.

grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet

En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar

Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.

Sluten toppmodell och förstärkare från Focal

Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.

Recension
The Predator (2018)

Skugga från det förflutna

Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.

Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.