annonse
annonse
annonse

test: Nespresso Expert & Milk

Gör kaffe från sängen

Nespresso försöker vara smarta – men behöver de det?

En enkel och mångsidig maskin som gör fyra koppar gott kaffe.
Smart-funktionerna är lite överflödiga.

Hur ofta har du inte legat i sängen och önskat att kaffekokaren skulle börja göra frukostkaffet av sig själv, utan att du behövde skicka någon i förväg för att sätta på den? I princip är det möjligt med Nespressos nya Expert-maskin, så länge det inte är alltför långt till köket. Anslutningen till din telefon görs nämligen via Bluetooth och inte wifi. En förutsättning för manövern ska lyckas är dessutom att du i förväg har laddat i en kapsel i maskinen och satt en kopp under kranen så att kaffet har någonstans att hällas upp.

(Foto: Tillverkare)

En mångsidig maskin

Lyckligtvis kan Bluetooth-anslutningen användas till annat än att bara sätta på kaffet. Nespresso Expert är en av de mest avancerade maskinerna från kaffejätten hittills. Med den ena av två rattar kan du välja mellan fem olika koppstorlekar, Risetto, Espresso, Lungo och Americano. Och så kan du hälla upp varmvatten till te. Den andra ratten används för att justera temperaturen, vilket konsumenterna har efterfrågat. Alla dessa koppstorlekar kan finjusteras från appen, så att de får rätt temperatur och rätt sammansättning av vatten och kaffe – precis efter din smak. Dessutom håller appen koll på hur många kapslar du har kvar, så att du enkelt kan beställa nya, samt berättar när det är dags att avkalka maskinen. Det ingår en mjölkskummare i samma design som själva nespresso-maskinen. Den kan antingen göra kallt eller varmt mjölkskum.

(Foto: Tillverkare)

Slutsats

Om du redan är förtjust i Nespressos kapslar och maskiner så lär du garanterat gilla Expert Milk också. Den tar en hel del plats på köksbänken men kan å andra sidan göra många olika sorters koppar kaffe. De smarta funktionerna är kanske inte så väsentliga, men lyckligtvis efterlämnar de inte någon besk eftersmak.

Hur ofta har du inte legat i sängen och önskat att kaffekokaren skulle börja göra frukostkaffet av sig själv, utan att du behövde skicka någon i förväg för att sätta på den? I princip är det möjligt med Nespressos nya Expert-maskin, så länge det inte är alltför långt till köket. Anslutningen till din telefon görs nämligen via Bluetooth och inte wifi. En förutsättning för manövern ska lyckas är dessutom att du i förväg har laddat i en kapsel i maskinen och satt en kopp under kranen så att kaffet har någonstans att hällas upp. [caption id="attachment_68646" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

En mångsidig maskin

Lyckligtvis kan Bluetooth-anslutningen användas till annat än att bara sätta på kaffet. Nespresso Expert är en av de mest avancerade maskinerna från kaffejätten hittills. Med den ena av två rattar kan du välja mellan fem olika koppstorlekar, Risetto, Espresso, Lungo och Americano. Och så kan du hälla upp varmvatten till te. Den andra ratten används för att justera temperaturen, vilket konsumenterna har efterfrågat. Alla dessa koppstorlekar kan finjusteras från appen, så att de får rätt temperatur och rätt sammansättning av vatten och kaffe – precis efter din smak. Dessutom håller appen koll på hur många kapslar du har kvar, så att du enkelt kan beställa nya, samt berättar när det är dags att avkalka maskinen. Det ingår en mjölkskummare i samma design som själva nespresso-maskinen. Den kan antingen göra kallt eller varmt mjölkskum. [caption id="attachment_68645" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Slutsats

Om du redan är förtjust i Nespressos kapslar och maskiner så lär du garanterat gilla Expert Milk också. Den tar en hel del plats på köksbänken men kan å andra sidan göra många olika sorters koppar kaffe. De smarta funktionerna är kanske inte så väsentliga, men lyckligtvis efterlämnar de inte någon besk eftersmak.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Nespresso Expert & Milk
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Bluetooth 9 bars tryck 1,1 liters vattenbehållare 1 700 watt Mått: 28,7 x 38,54 x 22,3 cm Webb: nespresso.com

Pris: 3000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.