annons
annons

Nyheter

Större ljudsockel från Canton

DM75 är gjord för stora TV-apparater och sägs fylla rummet med bra ljud och plenty med bas.

Vi har just haft Cantons lilla ljudsockel DM50 på besök för utvärdering och utan att avslöja för mycket (du kan läsa mer i nr 9 av Ljud & Bild) så tyckte vi att det var en överraskande pigg liten krabat. Nu kommer storebror DM75.

Det verkar som om TV-apparaterna ute i stugorna fortsätter att växa, därför insåg Canton att det var nödvändigt att kunna erbjuda en soundbar-högtalare som även passar stora skärmar. Ett större kabinett innebar dessutom plats för fler högtalarelement. DM75 har fyra basar på undersidan i stället för DM50:s två. Storebror har två mellanregister och två diskanter, och tillsammans utlovar Canton att de täcker ett dubbelt så stort register som lillebror – och lite till.

Virtuell surround
DM75 skapar ett virtuellt surroundljud, precis som lillebror, och har en analog ingång förutom till koaxial och optisk digitalingång. Behöver du mer bas finns en utgång för extern subbas.

Ljudsockeln kan strömma ljud från trådlösa Bluetooth-enheter och använder aptX-komprimering för att låta bättre.

Både Dolby Digital och DTS stöds via digitalingångarna.

Canton DM75 tål TV-apparater som väger upp till 40 kilo och finns i tre olika färger: svart, vit och silver. Den finns redan ute i butikerna och kostar 5 500 kronor.

canseda.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-