annons
annons

Nyheter

Nya wifi-anläggningar från Bose

Med de nya SoundTouch-systemen går det att strömma musik trådlöst i alla rum.

Bose lanserar tre nya musikanläggningar som strömmar musiken trådlöst över nätverket. Bose utlovar ett detaljerat, rent och naturligt ljud direkt från internet eller det privata musikbiblioteket – och det är så enkelt att sköta att man bara behöver trycka på en knapp.

SoundTouch-anläggningarna går att använda på egen hand eller sättas upp i nätverk med flera enheter i hemmets olika rum, precis som Sonos och andra liknande system.

Varje enhet kopplar upp sig direkt till internet trådlöst via wifi. Sedan är det bara att strömma musiken som ligger lagrad på datorn eller en nätverkshårddisk. Musiken strömmas i full upplösning, så det är kvaliteten på musikfilerna – eller webbradiokanalen – som sätter gränserna. AirPlay finns också inbyggt.

Tre modeller
SoundTouch 30 är störst och kraftigast och har en waveguide för att sprida ljudet jämnt i rummet. Den är också bestyckad med en ny typ av baselement som utvecklats av Bose.

SoundTouch 20 är lite mindre, men i gengäld mer lättplacerad.

Minst är SoundTouch Portable, som har ett inbyggt batteri och inte är större än en vanlig bok, så att man kan ta den med sig överallt så länge man befinner sig i nätverket.

Knapp eller app
SoundTouch-systemen styrs med enkla knappar eller med en app som har mer avancerade funktioner. På själva högtalaren och på fjärrkontrollen som ingår finns knappar för sex förhandsinställningar som var och en kan skräddarsys för en internetradiokanal, musiktjänst eller spellista. Bose hävdar att det är lika enkelt som att tända en glödlampa.

Bose-SoundTouch-app_02

Med SoundTouch-appen för Android, iOS och Windows Phone går det att använda smartmobilen eller surfplattan för att styra musiken. Funktionen finns också för Mac- och Windows-datorer.

Priser
SoundTouch 30: 6 800 kr
SoundTouch 20: 3 800 kr
SoundTouch Portable: 3 800 kr

Bose.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-