Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nya wifi-anläggningar från Bose

Med de nya SoundTouch-systemen går det att strömma musik trådlöst i alla rum.

Av / 2013-10-14 - 08:47
Nya wifi-anläggningar från Bose

Bose lanserar tre nya musikanläggningar som strömmar musiken trådlöst över nätverket. Bose utlovar ett detaljerat, rent och naturligt ljud direkt från internet eller det privata musikbiblioteket – och det är så enkelt att sköta att man bara behöver trycka på en knapp.

SoundTouch-anläggningarna går att använda på egen hand eller sättas upp i nätverk med flera enheter i hemmets olika rum, precis som Sonos och andra liknande system.

Varje enhet kopplar upp sig direkt till internet trådlöst via wifi. Sedan är det bara att strömma musiken som ligger lagrad på datorn eller en nätverkshårddisk. Musiken strömmas i full upplösning, så det är kvaliteten på musikfilerna – eller webbradiokanalen – som sätter gränserna. AirPlay finns också inbyggt.

Tre modeller
SoundTouch 30 är störst och kraftigast och har en waveguide för att sprida ljudet jämnt i rummet. Den är också bestyckad med en ny typ av baselement som utvecklats av Bose.

SoundTouch 20 är lite mindre, men i gengäld mer lättplacerad.

Minst är SoundTouch Portable, som har ett inbyggt batteri och inte är större än en vanlig bok, så att man kan ta den med sig överallt så länge man befinner sig i nätverket.

Knapp eller app
SoundTouch-systemen styrs med enkla knappar eller med en app som har mer avancerade funktioner. På själva högtalaren och på fjärrkontrollen som ingår finns knappar för sex förhandsinställningar som var och en kan skräddarsys för en internetradiokanal, musiktjänst eller spellista. Bose hävdar att det är lika enkelt som att tända en glödlampa.

Bose-SoundTouch-app_02

Med SoundTouch-appen för Android, iOS och Windows Phone går det att använda smartmobilen eller surfplattan för att styra musiken. Funktionen finns också för Mac- och Windows-datorer.

Priser
SoundTouch 30: 6 800 kr
SoundTouch 20: 3 800 kr
SoundTouch Portable: 3 800 kr

Bose.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen