annons
annons

Excite

Ny Excite från Dynaudio

Nu är den nya Excite-serien från Dynaudio på väg ut till butikerna

Den nya Excite-serien från Dynaudio presenterades på årets Münchenmässa i början av maj. På den korta demo vi fick oss till livs där, blev vi mycket imponerade av ljudet. Med den nya Excite-serien, som nu är klar att skickas ut till butikerna och bör finnas tillgängliga från mitten av september, hade Dynaudio som mål att skapa en serie med, som man säger, “High End kvaliteter som skulle ge bästa ljud i prisklassen och inpackat i en elegant och modern design som kan integreras i ett modernt vardagsrum”.

Excite_X14_black_Front

Alla element är designade och optimerade specifikt för var modell i serien och de är dessutom handbyggda på Dynaudios fabrik i Skanderborg. Själva delningsfiltret är uppgraderat, vilket, säger Dynaudio, “säkrar en överlägsen ljudkvalitet i prisklassen”. Högtalarna är nu på 8 ohm (utom X38), så de kan dras av vilken som helst förstärkare “med utmärkt resultat”.

En del av hemligheten ligger i att Dynaudio drar växlar på erfarenheterna från deras super High End högtalare som kostar upp till trekvarts miljon kronor paret och studiomonitorer, som man kan återfinna i verligt många inspelningsstudior världen över samt hos stora broadcastbolag.

De olika modellerna i den nya serien är kompaktmodellen X14 som kostar 8.999 kr paret, golvhögtalaren X34 som kostar 19.999 kr paret, flaggskeppet X38, en golvhögtalare för 27.999 kr paret samt centerhögtalaren X24center som kostar 5.999 kr.

www.dynaudio.com

Excite_X38_rosewood_front

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-