annonse
annonse

Mässa

Vi fortsätter vår vandring runt den stora mässan

annonse

Det var ett evigt rännande i rummen och flera ställen var det svårt att få till ordentliga bilder – alla bilder kan ju inte tas tidig förmiddag eller sen eftermiddag. På ett par ställen vände jag också direkt i dörren när det spelades standard hifi-musik som Tin Pan Alley eller Keith Don’t Go, för att försöka vända tillbaka när det var mer spännande saker att lyssna till. Personligen vill jag gärna få upplevelse och överraskas av det som spelas.

När det väl är sagt måste jag också tillstå att musikurvalet blir bättre och bättre för varje mässa. Jämfört med t.ex. München ligger vi en kilometer före i Sverige. För dem som står och demar måste det ju också vara roligare att variera sig än att öronen blöder av samma gamla musik. Hasse Karlsson (Audioactive), Lasse Andersson (Lasses HiFi), Lars-Olof Wehlin (Wehlin Audio) och Erik Christensen (Steensen Audio) är några av dem som alltid förmår att ge en fin lyssningsupplevelse, för att bara nämna ett par.

Hasse Karlsson från Audioactive spelar alltid ett personligt och utmärkt musikval, oftast med betoning på rock. Elektroniken kom från Copland med det nya rörslutsteget i centrum, högtalarna var en prototyp på den kommande Acoustic Energy Reference 3, en golvare som följer upp de två stativarna i serien.

Bjørn Jensen från danska Mindtech visade upp högtalare från kanadensiska Gemme och dac:ar från Calyx. Eftersom det var ute i hallen handlade det om torrdemo, men vi som hört produkterna kan avslöja att det funkar!

Michael Hollesen från Klutz spelade på Bakoon elektronik – minimal i storlek men maximal i prestanda, skulle man kunna säga – och österrikiska T&F högtalare.

Wiktors öste naturligtvis på med Definitive Technology. Man hade riggat upp en liten biograf där en hel del av potentialen kunde märkas.

Reidar Persson och hans Respons högtalare höll till i samma rum som vanligt. Och som vanligt kännetecknades rummet av bra ljud och att det är nästan omöjligt att komma in – kön är alltid lång.

I Meridian-rummet hittade vi den digitala aktiva högtalaren M6, som väl ska få ut Meridian till att ersätta B&O i en del designmedvetna hem, är det säkert meningen.

Den hornhögtalare som G-Dis och Georgious Fevgidis visade upp på Stockholmsmässan i år var nu helt färdig. G-Dis har en spännande linje med flera både intelligenta och alternativa lösningar. Fevgidis har ständigt en massa roliga och tänkvärda experiment på gång och ett par blir också till färdiga produkter – som här den nya högtalaren.

Septon hade en Marantz-rigg uppkopplad på de största högtalarna från Elac. Verkligt bra grejor, och Elac gör i sanning bra högtalare. Men, här spelades Keith Don’t Go när vi var inne…

Inne hos oss kunde man både handla av och tala med Bella och Jenny, och varje timme lottade vi ut hörlurar till de som tecknade prenumeration på mässan.

Stylus hade spänt för sina Wilson Sascha W/P med Aesthetix Callisto Eclipse, Aesthetix Io Signature och Aesthetix Atlas Mono. Signalkälla var Brinkmann Balance, 10.5 & EMT-ti.

Nytt ansikte utåt hos Stylus är Karl Liander, som du säkert lär träffa på många gånger på diverse demos framöver.

Mikael Carlsson från MA.Carlsson berättar om sina apparaters förträffligheter för en intresserad kund. Så vitt jag kunde höra, hade Mikael en utmärkt lösning till kundens behov.

Jag fick en ordentligt lyssningssession av Gary L. Koh från Genesis, ett nytt men inte helt okänt märke hos HiFi Consult. Han berättade om sina konstruktionsteorier och hade mycket kloka resonemang kring hela begreppet om att förmedla en ljudupplevelse. Mycket intressant!

Les också:

Sumiko förnyar pickup-sortimentet

En skivspelare utan pickup är som en bil utan hjul. Bra kontakt med underlaget är essentiell för höga prestanda.

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Finns det hjärtrum så finns det stjärterum, burkar man säga. Och finns det stjärterum så finns det bannemej plats för en hemmabio också!

Parasound Halo JC5

Potenta 400 stereowatt låter lockande. Speciellt som det kommer från Parasound.

Leica släpper en vidvinkelzoom till SL

Det är på tiden, skulle vi vilja säga. En vidvinkelzoom bör finnas i varje kamerasystem och nu får Leica SL äntligen sin.

Hublot gör smartklocka

När Hublot gör en smartklocka i en liten upplaga vet man att den blir dyr.

140 watt från rörförstärkare

Monoförstärkaren Reference 160M tar plats i Audio Researchs referensklass och kan användas med många olika radiorör.

Tele till Fujifilms mellanformatkamera

Här är det första teleobjektivet till GFX50S, mellanformatkameran vi testade nyligen.

Trådlösa sportproppar från Supra

Kevlarförstärkta Nero-X tål tuffa träningspass

LittleZoe dämpar brus

Här är en förstärkare som vi inte har sett förut – som löser ett problem på et unikt sätt.

Ruark satsar på multiroom

Med inbyggt Spotify och Tidal är läckra MRx från engelska Ruark ett lockande alternativ bland alla trådlösa högtalarna där ute.

LG

LG har blivit synonymt med kontrastrika OLED-skärmar och släpper en uppsjö av nya 2018-modeller.

annonse
annonse
annonse
annonse
x
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts