annons
annons

Nyheter

Jamo Concert Series

Jamo slår på stort och lanserar hela 10 nya högtalare för hifi och hemmabio.

Danska Jamo är mer än en gammal storhet. De bygger fortfarande högtalare som är värda att lyssna på. Vi tror därför att nya Concert Series kan vara ett intressant bidrag till mångfalden där ute.

Serien består av 10 modeller: golv-, center- och stativhögtalare med karaktäristiska böjda kabinettsidor i flera olika utföranden.

Högtalarna är utvecklade av Kieron Dunk, som tidigare har arbetat för Mission, Denon, Cyrus, Infinity och Klipsch – och som lär kunna lite av varje om högtalare, får man förmoda.

C97_10

Concert Series består av tre golvhögtalare (C 109, C 97 och C 95), tre stativmodeller (C 103, C 93 och C 91), två centerhögtalare (C 10 CEN och C 9 CEN) samt två bakhögtalare (C 10 SUR och C 9 SUR).

De tre mest påkostade modellerna, C109, C103 och C 10 CEN, går att köpa i ett handlackerat utförande med 12 lager lack för att få fram djupet i ytan.

C10CEN_8

Högtalarna är bestyckade med element som har vad Jamo kallar Evolved Hybrid Composition Conical Cones (HCCC), vilket är membran som är lika styva som aluminium- eller titanmembran men som har samma transientrespons och dämpning som fibermembran.

Priserna är inte klara ännu men Concert Series ska dyka upp i butikerna i höst.

Septronic.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-