annons
annons

Nyheter

Calyx M rycker allt närmare

Sydkoreanska Calyx visade upp en spännande bärbar musikspelare på CES-mässan i vintras, nu är den äntligen klar att skeppas till kunderna.

Spelaren visades upp på CES 2014 i Las Vegas i januari, men det har tagit sin lilla tid att få den färdig. De första kunderna får sina spelare nu i dagarna, och efter det är turen kommen till Europa.

Läs vårt test av två billiga HD-spelare.

Calyx Audio Model M kostar 999 dollar i USA, strax under 7 000 svenska kronor, och har en integrerad D/A-omvandlare som kan spela upp ljudfiler med upp till 32 bit/384 kHz-upplösning.

Närmaste konkurrenten i den här prisklassen är Astell & Kern.

Model M är med andra ord förberedd på de högupplösta ljudformaten som blir allt enklare att hitta på internet, och stöder naturligtvis de uppskattade DSD-filerna som vissa audiofiler föredrar. Den är en av få spelare som även stöder både 128DSD- och DXD-filer.

Musiken lagras på ett SD- och ett mikroSD-kort, och signalbehandlingen utförs av en DAC från ESS Labs (ES9018S-2M) som matar hörlursuttaget via ett förstärkarsteg som arbetar i klass A och är uppbyggt av diskreta komponenter för att hålla brus och förvrängning nere på ett minimum.

calyx_m2-e1408972002660

Spelaren kan användas som en extern DAC för andra ljudkällor också, till exempel en bärbar dator, inkopplad via mikroUSB-porten.

En 4,65 tum stor pekskärm (720-upplöst OLED) med repsäkert Gorilla-glas täcker operativsystemet M:USE, som påminner en del om Android men är framtaget speciellt för Calyx M. Skärmen visar skivomslag och ger användaren tillgång till alla albumets låtar, utan att man måste göra spellistor först.

calyx.kr

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-