TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST LG NANO88 (65NANO886PB)

Trivs bäst i ljusa omgivningar

LG-skärmen levererar massor av ljusstyrka, men saknar detaljer i mörka områden.

forfatter
Publicerad 2021-11-02 - 11:00
Karakter
LG NANO88 (65NANO886PB)
L&B tycker
LG-skärmen har bra ljusstyrka, vilket gör att den passar får TV-tittande i upplysta rum. Kort fördröjning och stöd för 120 Hz gör att den kan fungera bra för gaming.
Kontrasten och svärtan lider lite eftersom ljusa föremål får en synlig gloria.
Specifikationer
 • Storlek/typ: 65-tums 4K LCD
 • Upplösning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 120 Hz
 • Operativsystem: LG WebOS 6.0
 • Ingångar: 4 HDMI (2 st 2.1), 3 USB
 • Utgångar: Optiskt digitalt ljud
 • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
 • Övrigt: Dolby Atmos
 • Skärmstorlekar: 55, 65, 75 tum
 • Webb: lg.com/se

LG är nog ett märke som de flesta förknippar med OLED-TV, men den koreanska tillverkaren har även ett brett urval av LCD-modeller i olika storlekar och prisklasser. Här kollar vi in ​​en av de billigare modellerna, NANO886!

LG NANO886

Den här skärmen från LG har en design som sticker ut lite från mängden genom en böjd sockel och en ram i borstad metall. Från sidan märks dock att TV:n är lite tjockare än flera av de andra testdeltagarna. Skärmen kommer därför att sticka ut något om du skulle välja att väggmontera den.

LG är kända för sitt eget unika användargränssnitt (WebOS), som använder Magic Remote för att navigera runt i menyerna. Det kan kännas lite ovant i början, men blir snabbt bekvämt.

Anslutningsmöjligheterna är fina, med fyra HDMI-ingångar, varav två har tillräckligt hög bandbredd för att stödja 4K/120fps-videosignaler. LG ställer upp med starka gaming-funktioner som VRR och FreeSync. Vi mätte även fördröjningen till cirka 10 millisekunder i spelläget, vilket placerar LG-skärmen bland testets snabbaste.

 

LG-NANO88-Magic-Remote-scaled LG-NANO88-apps-scaled LG-NANO88-inputs-scaled
<
>
LG NANO88 har fyra HDMI-ingångar, varav två stycken stöder 4K/120 Hz-videosignaler. Här finns också en högupplöst ljudreturkanal (eARC) för anslutning av en soundbar-högtalare.

Ljud och bild

På ljudsidan erbjuder LG många olika ljudlägen, inklusive ett särskilt ”AI”-läge som optimerar ljudet efter källmaterialet. Tyvärr låter det här ganska så konstlat, eftersom det lägger till för mycket efterklang. För det mesta föredrog vi ljudet från bioläget. LG-skärmen stöder för övrigt även eARC och Dolby Atmos, så den kan enkelt kopplas till en kompatibel soundbar-högtalare. Det skulle vi rekommendera, för det inbyggda ljudet är ganska tunt.

 

LG NANO88 levererar en fin bildkvalitet för det mesta, men bakbelysningen orsakar en del halo-effekter som kan verka irriterande ibland – speciellt på mörka filmkvällar.

Men i slutändan är det trots allt bildupplevelsen allt handlar om och här får vi ett lite blandat intryck av LG NANO88. Svärtan och kontrasten från den här LCD-skärmen är tyvärr bara medelmåttig. Bakbelysningen och den lokala dimningen lämnar efter sig en tydlig gloria runt ljusa föremål, vilket är iögonfallande när man tittar på film och serier om kvällen. Detta märks särskilt på effektfulla serier som Squid Game: LG-skärmen ligger helt klart en bit efter TCL och Philips när det gäller svärta och detaljer i mörka scener. Ljusstyrkan är däremot bra och gör att skärmen passar för TV-tittande i ljusa omgivningar.

– En okej TV i ljusa rum, men bakbelysningen är inte den bästa på den här skärmen. Bildupplevelsen är ganska platt jämfört med de bästa i testet, för att inte tala om LG:s egna OLED-skärmar, säger Audun Hage.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

TCL QLED850 (65QLED850)

Bra bild och ljud

TCL QLED850 kvitterar med lysande bild och ljud. Definitivt ett av prisklassens allra bästa köp!

QLED850 har imponerande skärpa och kontrast. Brett formatstöd och bra anslutningar gör detta till en utmärkt allround-TV.
Betraktningsvinkeln är aningen snäv, bilden kan upplevas som lite kontrastsvag när man sitter ut mot sidan. TV:n ser därför bäst ut rakt framifrån.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Bra bild för pengarna

Samsung AU8075 har en smal och snygg design på utsidan: det här är en prisvärd TV, men bildåtergivningen kan inte mäta sig med märkets egna QLED-modeller.

Samsung-skärmen har en smal och lättplacerad design och ett utmärkt användargränssnitt.
Bilden är ganska genomsnittlig och saknar lite kontrast och nyanser jämfört med de bästa.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Prisvärd

Panasonic är kända för att leverera bra bildkvalitet till rimliga priser: JX800E är deras första Android-TV, som ger fina prestanda för pengarna.

Panasonic-skärmen serverar en skarp och detaljerad bild med naturliga färger. Android-användargränssnittet betyder ett bra urval av appar.
Kontrasten och svärtan är inte i klass med de bästa. Panasonic får nöja sig med tre HDMI-ingångar, utan de senaste gaming-finesserna.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gör stor skillnad

Philips The One PUS8506 skiljer sig från konkurrenterna genom ett färgsprakande omgivande ljus, som definitivt bidrar till att förstärka bildupplevelsen.

Philips-skärmen levererar en tjusig bildkvalitet med utmärkt kontrast och det färgsprakande Ambilight-ljuset förhöjer definitivt upplevelsen.
Ljudet är relativt tunt och kan behöva hjälp av en soundbar.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiska rötter

Finska Nokia är tillbaka på TV-marknaden, med en ny serie Android-TV. Ridån går upp för QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skärmen levererar en skarp och färgrik bild, med bättre kontrast än flera av sina konkurrenter.
Skärmen är lite utmanande att montera. Android-användargränssnittet haltar lite jämfört med testets snabbaste TV-apparater.

Sony X89J (KD-65X89J)

Fina färger

Sony-skärmen har många bra kvaliteter, men saknar lite tryck i kontrasten för att hänga med de bästa.

Sony-skärmen har en fin och neutral färgåtergivning och rikligt med anslutningar.
Kontrasten är lite för låg för att kunna hävda sig mot testets bästa TV-apparater. Ljudet är relativt tunt.

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykomling

Kinesiska Hisense kan skryta med ett nytt och spännande användargränssnitt, men kontrasten och skärpan är inte lika bra som hos de bästa i testet.

Hisense-skärmen har en fräsch design och ett nytt användargränssnitt som på sikt kan utmana Android och andra system.
Bilden är inte den skarpaste vi har sett. TV:n saknar ett antal lokala appar och tjänster.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Här är Star Wars-TV:n The force is strong with this one...
Är detta Samsungs bästa TV hittills? Uppföljaren till en av förra årets bästa TV-apparater har precis gästat testrummet! Samsung QN95B har fått en rad förbättringar – men också ett par saker vi retar oss lite på.
Första testet av QD-OLED Sonys nya toppmodell A95K är en av de första TV-apparaterna som har den nya QD-OLED-tekniken. Och en bildkvalitet vi knappt sett maken till!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend