Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Samsung Galaxy S21-serien

Vi jämför mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien

Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.

Skrivet av / 2021-02-23 - 11:32
Samsung Galaxy S21-serien
Peter Gotschalk

Precis som förra året lanserade Samsung 2021 tre nya modeller i Galaxy S-serien, den koreanska elektronikjättens absoluta flaggskepp.

Strategin i år är alltså i princip densamma som 2020 – att erbjuda kunderna premium- och highend-mobiler i olika prisklasser – och de tre nya mobilerna Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra är var och en direkta efterträdare till de tre Galaxy S20-modellerna från 2020.

Jämfört med 2020 har inte minst designen förnyats, med en kameramodul som är sömlöst integrerad och i går i linje med metallramen som omgärdar hela mobilen. Alla Galaxy S21-modeller har också nya matta färger vilket innebär att de inte suger åt sig fingeravtryck och att de har blivit betydligt lättare att hålla i handen.

Förutom den designen har de tre modellerna mycket annat gemensamt, ändå är det stora skillnader på prislapparna.

Vi har recenserat alla tre modeller och i de fristående testerna längre ner kan du läsa om varje Galaxy S21-mobil i detalj.

Här är en sammanfattning av de viktigaste för- och nackdelarna med varje modell – och en rekommendation om vem som ska köpa varje specifik modell.3

 

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortsett från skärmstorleken 6,2 tum och en baksida av förstärkt polykarbonat är den minsta S21 identisk med den något dyrare S21+.

Med ett riktpris på 9 500 kronor för den billigaste versionen med 128 GB inbyggt lagringsutrymme är S21 den mest prisvärda i årets Galaxy S-serie.

Här får du en mobil med en utmärkt kamera, knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz uppdateringsfrekvens i samt snygg design och extremt höga prestanda till ett riktigt attraktivt pris.

Samsung Galaxy S21 passar alltså dig som inte har något emot en lite mindre skärm, men som vill ha highend-specifikationer till ett rimligt pris.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Den här modellen hamnar lite mellan två stolar. S21+ har inte alla coola kamerafunktioner som finns i S21 Ultra, men kostar fortfarande en hel del mer än den vanliga S21 utan att ha mycket annat extra att erbjuda än en större skärm.

Priset är 11 700 kronor för den minsta modellen med 128 GB lagringsutrymme. För den summan får du naturligtvis samma funktioner och specifikationer som den vanliga Galaxy S21-modellen, men också en baksida av Gorilla Glass Victus och en skärm på 6,7 tum i stället för 6,2 tum. Observera dock att skärmtekniken och upplösningen är likadan. S21+ är alltså främst för dig som absolut måste ha en större skärm och inte har något emot att betala 2 000 kronor för den.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Om du inte har brist på pengar, så att priset inte spelar någon roll, så är det S21 Ultra du ska köpa. Den är nämligen helt klassledande och utan tvekan den bästa Android-baserade smartmobilen som går att köpa just nu.

För 14 000 kronor för den billigaste versionen med 128 GB inbyggt lagringsutrymme och 12 GB RAM får du en mobiltelefon med en imponerande bra kamera med kreativa möjligheter, plus knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz uppdateringsfrekvens och snygg design och extremt höga prestanda.

 

(Foto: Samsung)

 1. Samsung Galaxy S21 5G

  En liten monstermobil

  Samsung Galaxy S21 5G är mobilen du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.

  Bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda. Mest prisvärd i Galaxy S21-serien.
  Levereras utan laddare. Även om skärmen inte är den största så hade vi kunnat tänka oss högre upplösning.
  Läs hela testet
 2. Samsung Galaxy S21+ 5G

  Mellan två stolar

  Samsung Galaxy S21+ är en lysande mobil, men svår att älska.

  Bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda.
  Levereras utan laddare. Upplösningen är för låg för den stora skärmstorleken.
  Läs hela testet
 3. Samsung Galaxy S21 Ultra

  Android har hittat hem

  Samsung Galaxy S21 Ultra är mobilmarknadens häftigaste monstermobil och gör upp med synderna från det förflutna.

  Imponerande bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda.
  Levereras utan laddare. Batteritiden är inte imponerande.
  Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Inte helt såld

Oneplus konkurrerar med sig själva

Gaming-mobilen som är ett hastighetsmonster

Är det verkligen en ny modell?

OnePlus 12 går ett steg längre

Smartklockan för män (och andra med stora handleder)

Lika stark som sin storebror

Xiaomi har lyssnat på kritiken

Google utmanar Apple och Samsung om tid

Till sist en snabbare Apple Watch

Huawei Watch GT 4 är smartklockan som smälter in

Den här vikbara mobiltelefonen är OnePlus paradnummer

Ljud & Bild
Rulla till toppen