TEST: Samsung Galaxy S21-serien

Vi jämför mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien

Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Samsung Galaxy S21
Annons
Annons
forfatter

Precis som förra året lanserade Samsung 2021 tre nya modeller i Galaxy S-serien, den koreanska elektronikjättens absoluta flaggskepp.

Strategin i år är alltså i princip densamma som 2020 – att erbjuda kunderna premium- och highend-mobiler i olika prisklasser – och de tre nya mobilerna Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra är var och en direkta efterträdare till de tre Galaxy S20-modellerna från 2020.

Jämfört med 2020 har inte minst designen förnyats, med en kameramodul som är sömlöst integrerad och i går i linje med metallramen som omgärdar hela mobilen. Alla Galaxy S21-modeller har också nya matta färger vilket innebär att de inte suger åt sig fingeravtryck och att de har blivit betydligt lättare att hålla i handen.

Förutom den designen har de tre modellerna mycket annat gemensamt, ändå är det stora skillnader på prislapparna.

Vi har recenserat alla tre modeller och i de fristående testerna längre ner kan du läsa om varje Galaxy S21-mobil i detalj.

Annons

Här är en sammanfattning av de viktigaste för- och nackdelarna med varje modell – och en rekommendation om vem som ska köpa varje specifik modell.3

 

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortsett från skärmstorleken 6,2 tum och en baksida av förstärkt polykarbonat är den minsta S21 identisk med den något dyrare S21+.

Med ett riktpris på 9 500 kronor för den billigaste versionen med 128 GB inbyggt lagringsutrymme är S21 den mest prisvärda i årets Galaxy S-serie.

Här får du en mobil med en utmärkt kamera, knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz uppdateringsfrekvens i samt snygg design och extremt höga prestanda till ett riktigt attraktivt pris.

Annons

Samsung Galaxy S21 passar alltså dig som inte har något emot en lite mindre skärm, men som vill ha highend-specifikationer till ett rimligt pris.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Den här modellen hamnar lite mellan två stolar. S21+ har inte alla coola kamerafunktioner som finns i S21 Ultra, men kostar fortfarande en hel del mer än den vanliga S21 utan att ha mycket annat extra att erbjuda än en större skärm.

Priset är 11 700 kronor för den minsta modellen med 128 GB lagringsutrymme. För den summan får du naturligtvis samma funktioner och specifikationer som den vanliga Galaxy S21-modellen, men också en baksida av Gorilla Glass Victus och en skärm på 6,7 tum i stället för 6,2 tum. Observera dock att skärmtekniken och upplösningen är likadan. S21+ är alltså främst för dig som absolut måste ha en större skärm och inte har något emot att betala 2 000 kronor för den.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Om du inte har brist på pengar, så att priset inte spelar någon roll, så är det S21 Ultra du ska köpa. Den är nämligen helt klassledande och utan tvekan den bästa Android-baserade smartmobilen som går att köpa just nu.

För 14 000 kronor för den billigaste versionen med 128 GB inbyggt lagringsutrymme och 12 GB RAM får du en mobiltelefon med en imponerande bra kamera med kreativa möjligheter, plus knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz uppdateringsfrekvens och snygg design och extremt höga prestanda.

Annons

 

(Foto: Samsung)

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Samsung Galaxy S21 5G

En liten monstermobil

Samsung Galaxy S21 5G är mobilen du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.

Bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda. Mest prisvärd i Galaxy S21-serien.
Levereras utan laddare. Även om skärmen inte är den största så hade vi kunnat tänka oss högre upplösning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Mellan två stolar

Samsung Galaxy S21+ är en lysande mobil, men svår att älska.

Bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda.
Levereras utan laddare. Upplösningen är för låg för den stora skärmstorleken.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Android har hittat hem

Samsung Galaxy S21 Ultra är mobilmarknadens häftigaste monstermobil och gör upp med synderna från det förflutna.

Imponerande bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda.
Levereras utan laddare. Batteritiden är inte imponerande.
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Poly vill vara med på marknaden för professionellt ljud och video till de som jobbar hemifrån.
Den nya skärmen med 3:2-format har 3,3K-upplösning, 500 nits ljusstyrka och Pantone-certifiering.
Apple är världens mest värdefulla företag igen.
Gör dig beredd på ännu snabbare trådlöst internet! Netgear Nighthawk RAXE500 är världens första router med Wi-Fi 6E.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!
De första aktiva trådlösa högtalarna från engelska Q Acoustics är enkla att bereda plats för i ett snyggt hem. Men ljudet når inte riktigt hela vägen.