TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST: Samsung Galaxy S21-serien

Vi jämför mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien

Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.

forfatter
Publicerad 2021-02-23 - 11:32

Precis som förra året lanserade Samsung 2021 tre nya modeller i Galaxy S-serien, den koreanska elektronikjättens absoluta flaggskepp.

Strategin i år är alltså i princip densamma som 2020 – att erbjuda kunderna premium- och highend-mobiler i olika prisklasser – och de tre nya mobilerna Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra är var och en direkta efterträdare till de tre Galaxy S20-modellerna från 2020.

Jämfört med 2020 har inte minst designen förnyats, med en kameramodul som är sömlöst integrerad och i går i linje med metallramen som omgärdar hela mobilen. Alla Galaxy S21-modeller har också nya matta färger vilket innebär att de inte suger åt sig fingeravtryck och att de har blivit betydligt lättare att hålla i handen.

Förutom den designen har de tre modellerna mycket annat gemensamt, ändå är det stora skillnader på prislapparna.

Vi har recenserat alla tre modeller och i de fristående testerna längre ner kan du läsa om varje Galaxy S21-mobil i detalj.

Här är en sammanfattning av de viktigaste för- och nackdelarna med varje modell – och en rekommendation om vem som ska köpa varje specifik modell.3

 

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortsett från skärmstorleken 6,2 tum och en baksida av förstärkt polykarbonat är den minsta S21 identisk med den något dyrare S21+.

Med ett riktpris på 9 500 kronor för den billigaste versionen med 128 GB inbyggt lagringsutrymme är S21 den mest prisvärda i årets Galaxy S-serie.

Här får du en mobil med en utmärkt kamera, knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz uppdateringsfrekvens i samt snygg design och extremt höga prestanda till ett riktigt attraktivt pris.

Samsung Galaxy S21 passar alltså dig som inte har något emot en lite mindre skärm, men som vill ha highend-specifikationer till ett rimligt pris.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Den här modellen hamnar lite mellan två stolar. S21+ har inte alla coola kamerafunktioner som finns i S21 Ultra, men kostar fortfarande en hel del mer än den vanliga S21 utan att ha mycket annat extra att erbjuda än en större skärm.

Priset är 11 700 kronor för den minsta modellen med 128 GB lagringsutrymme. För den summan får du naturligtvis samma funktioner och specifikationer som den vanliga Galaxy S21-modellen, men också en baksida av Gorilla Glass Victus och en skärm på 6,7 tum i stället för 6,2 tum. Observera dock att skärmtekniken och upplösningen är likadan. S21+ är alltså främst för dig som absolut måste ha en större skärm och inte har något emot att betala 2 000 kronor för den.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Om du inte har brist på pengar, så att priset inte spelar någon roll, så är det S21 Ultra du ska köpa. Den är nämligen helt klassledande och utan tvekan den bästa Android-baserade smartmobilen som går att köpa just nu.

För 14 000 kronor för den billigaste versionen med 128 GB inbyggt lagringsutrymme och 12 GB RAM får du en mobiltelefon med en imponerande bra kamera med kreativa möjligheter, plus knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz uppdateringsfrekvens och snygg design och extremt höga prestanda.

 

(Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

En liten monstermobil

Samsung Galaxy S21 5G är mobilen du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.

Bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda. Mest prisvärd i Galaxy S21-serien.
Levereras utan laddare. Även om skärmen inte är den största så hade vi kunnat tänka oss högre upplösning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Mellan två stolar

Samsung Galaxy S21+ är en lysande mobil, men svår att älska.

Bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda.
Levereras utan laddare. Upplösningen är för låg för den stora skärmstorleken.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Android har hittat hem

Samsung Galaxy S21 Ultra är mobilmarknadens häftigaste monstermobil och gör upp med synderna från det förflutna.

Imponerande bra kamera med kreativa möjligheter. Knivskarp och ljusstark skärm med adaptiv 120 Hz-uppdateringsfrekvens, snygg design och extremt höga prestanda.
Levereras utan laddare. Batteritiden är inte imponerande.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
iPhone 14 försenas av kinesiska covid-restriktioner Minst en iPhone 14-modell blir tre veckor försenad av den kinesiska covid-19-nedstängningen.
Nytt och smart från Huawei Innovativa produkter för hälsosam livsstil
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend