Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: HP Omen Blast

Osammanhängande

HP Omen Blast verkar läckert men ljudet är en stor besvikelse.

Publicerad 2020-12-03 - 09:00
HP Omen Blast
John Hvidlykke

HP Omen Blast är ett av de billigaste headseten i testet. Men det ser man inte med blotta ögat, eftersom det ser riktigt imponerande ut. Öronkåporna är enorma och cirkelrunda. Öronkuddarna är stora och tjocka som saccosäckar och huvudbygeln är mjukt vadderad och fjäderupphängd. En väldig metallbygel reser sig högt över huvudet och håller ihop allting. Bärkomforten är utmärkt och headsetet är förvånansvärt lätt med tanke på storleken.

Kabeln är överdragen med en flätad tygstrumpa för att undvika skrapljud.  En USB-dongel innehåller ett ljudkort med 7.1-kanaligt virtuellt surroundljud, men headsetet kan också användas med ljudkällor som har 4-polig minijackutgång, till exempel spelkonsoler och vissa mobiltelefoner.

HP:s Omen Command Center-styrprogram har en EQ-funktion som faktiskt är utmärkt, även om standardinställningen ser ut som ett bergslandskap. Det verkar som om programmeraren aldrig har sett en equalizer förut och tror att det ser seriöst ut om samtliga tio frekvensband är justerade reglerade.

Instängt och avlägset

Allt är med andra ord väldigt bra, tills man börjar lyssna i headsetet. Det verkar som om de två öronkåporna befinner sig i separata världar, för ljudbilden blir aldrig homogen. Alla ljud finns med, men det låter instängt och avlägset. Detta gäller både med och utan Omen Control Center och med och utan USB-ljudkort-dongeln. Att sätta på 7.1 surround i appen gör ljudet annorlunda, och ger diskanten ett lyft, men övertygande blir det aldrig.

Slutsats

HP Omen Blast är snyggt och läckert och oerhört skönt att ha på sig. Men det hjälper inte när ljudet är en sådan besvikelse. Man kan spela med det, men ljudet är inte på samma nivå som de övriga. Och 3D-effekten är inte bra heller, för varken spel eller film. Att betyget ändå når upp till en trea beror enbart på byggkvaliteten.

Karakter
HP Omen Blast
Basic

Ljud & Bild tycker

Bland de billigaste i testet. Fin byggkvalitet för pengarna. Testets sämsta ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen