Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Jaybird X3

Svettsäkra träningsproppar

Jaybird X3 lyckas där Freedom misslyckades.

Publicerad 2017-04-07 - 09:47
Jaybird X3
Mikael Hansen

Vi var inte överdrivet entusiastiska över Jaybirds förra utspel inom trådlösa hörlurar, Freedom. Lyckligtvis har Jaybird släppt en ny modell som på många områden råder bot på Freedoms brister och begränsningar. Jaybird X3 är en uppdaterad version av de tidigare så populära X2. Fjärrkontrollen på sladden har blivit lite större och till skillnad från X2 som laddas via en mikroUSB-kabel har X3 fått samma laddningsport på fjärrkontrollen som Freedom. Det garanterar att hörlurarna klarar sig bättre mot fukt och framför allt svett eftersom det inte finns några direkta öppningar in till mekaniken. Dessvärre innebär det också att vi ännu en gång är tvungna att hålla kolla på en liten egenutvecklad dongel, som garanterat kommer att försvinna förr eller senare. Men den dagen den sorgen.

Över eller under örat

Jaybird gör ett stort nummer av att förklara hur viktig det är med passform och förmågan att sitta kvar i öronen. Det är vettigt eftersom X3 passar speciellt bra för sport och motion. På just det området misslyckades Jaybird Freedom kapitalt eftersom de hade enorma svårigheter att stanna kvar i öronen. Lyckligtvis är så inte fallet med X3, som tack vare sina utbytbara vingar och proppar håller sig fast hårt i hörselgången, hur mycket man än rör sig. Eftersom vingarna går att vrida, eller till och med tas loss, kan du bära X3 både över och under örat. Vi föredrog den traditionella under-örat-placeringen eftersom öronen var för små och sladden därför blev hängande annars. Till skillnad från Freedom har batteriet flyttats tillbaka in i själva propparna, som därför har blivit lite större. Men det innebär också att batteriet räcker längre och man är inte beroende av ett extra batteripaket om man vill ha mer än fyra timmars speltid. Även fjärrkontrollen på kabeln har blivit en aning större, men den känns ändå lättare och slår inte in mot sidan av huvudet som den gjorde på Freedom.

Inbyggd equalizer

Även i ljudet går det att skönja stora förbättringar. Jaybird X3 har ett varmare och mer välbalanserat ljud än Freedom. Vill man ha mer bas kan man med fördel justera ljudet i den särskilda Mysound-appen, som vi helt klart rekommenderar. En smart detalj är att equalizern inte är rent mjukvarubaserad, utan går in och ändrar ljudet direkt i proppen. Det innebär att den nya inställningen följer med när man parar ihop X3 med exempelvis en laptop. Det gillar vi.

På fjärrkontrollen sitter naturligtvis en mikrofon. Vi testade den ordentligt i blåsigt väder och kunde snabbt konstatera att den inte är särskilt användbar.

Slutsats

Jaybird X3 är ett välljudande par trådlösa hörlurar som på många områden åtgärdar på det vi kritiserade Jaybird Freedom för. X3 sitter bra i öronen, har godkänd batteritid och låter dessutom riktigt fint. På minuskontot har vi den speciella dongeln som används för laddning, som nog tyvärr försvinner förr eller senare. Den inbyggda mikrofonen och ljudet i telefonsamtal är inte heller särskilt imponerande. För sport och motion är Jaybird X3 ett strålande alternativ. Om det verkligen går undan och du vill ha en något mindre tät passform så är vår testvinnare JBL Reflect Contour dock fortfarande ett bättre köp.

picture1 picture2 picture3
<
>
Foto: Jaybird

Ljud & Bild tycker

Passar bra till sport tack vare passformen. Dessutom är ljudkvaliteten riktigt bra och batteritiden lång. Den medföljande laddaren är för liten och tappas garanteras bort. Ljudet är för dåligt i mobilsamtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen