Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Feel Nanobuds Air

Premiumkänslan som blev en besvikelse

Det första mötet med Feel Nanobuds Air är det runda, avlånga, läckra fodralet. Sedan går det utför med det mesta.

Publicerad 2021-10-28 - 07:00
Feel Nanobuds Air
Geir Gråbein Nordby

De här öronsnäckorna har inspirerats av Apples AirPods, med utstickande mikrofoner, fast här är de platta och breda i stället för runda och tunna. Men precis som de ursprungliga AirPods finns det inga silikontoppar här, i stället är Nanobuds Air gjorda av hårdplast som stoppas in rakt i örat.

De har både aptX och AAC för bättre ljud, och batteritiden på 5 timmar i propparna och ytterligare 15 timmar i fodralet är riktigt respektabelt. Fodralet är förresten ett kapitel för sig: det ligger bättre i fickan än något annat etui som den här journalisten har provat och vikten är helt perfekt för att ge en riktig premiumkänsla. Det första intrycket man får innan man öppnar fodralet och lyfter ut propparna är snudd på helt perfekt.

Nanobuds Air parkopplas enkelt med mobiltelefonen, allt är fröjd och gamman.

Feel Nanobuds Air lifestyle
Foto: Feel

Så låter Feel Nanobuds Air

Men bara tills man spelar musik. Maken till platt ljud! Basen saknas nästan helt, här får man varken de viktiga lägsta oktaverna i klassisk musik eller basrytmerna som gör popmusik levande. Det låter helt livlöst och oengagerande, oavsett vilken musikstil man föredrar.

Däremot är ljudet tillräckligt rent med röster, så till samtal fungerar propparna riktigt bra. Den främsta orsaken till bristen på bas – nämligen frånvaron av tättsittande silikontoppar – är också det som gör att man kan gå omkring med dem i öronen länge utan att det blir obekvämt. Man märker knappt att man har dem där och eftersom de inte täpper till örat behöver man inte funktioner som omgivningsljud. Men aktiv brusreducering hade kunnat vara en god idé, eftersom de alltså inte täpper till hörselgången alls.

 

Karakter
Feel Nanobuds Air
Basic

Ljud & Bild tycker

Vackert, avrundat och mycket kompakt fodral, med precis rätt tyngd och premiumkänsla. Bra ljud-kodekar och USB-C. Rent ljud med sång och tal. För tunt ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen