Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Asus ROG Delta S

Rent och behagligt

Det stora och sköna Asus ROG Delta S är bara färgat på utsidan. På insidan är ljudet rent och klart.

Publicerad 2021-12-03 - 14:01
Asus ROG Delta S
John Hvidlykke

Namnet Asus ROG (Republic Of Gamers) känner vi igen från datorer, men Asus gör även speltillbehör under ROG-namnet.

Asus ROG Delta S är ett trådbundet USB-headset. Designen är distinkt dämpad och varje kvadratmillimeter är mattsvart – förutom loggan och en smal rand runt de stora triangulära öronkåporna som kan lysa upp med programmerbart RGB-ljus. Om man har fler enheter som har Asus Aura-belysning går de givetvis att synkronisera.

Även om headsetet är stort så är det förbluffande lätt. Och att sätta på det och låta de tjocka, trekantiga öronkuddarna svepa in hörselorganen känns mjukt och omslutande som en vispgräddtårta. Två par öronkuddar ingår, så att man kan välja mellan konstläder och tyg som andas. Det sitter två knappar på den vänstra öronkåpan: en omkopplare som justerar volymen och en trevägsknapp som väljer mellan musikstyrning, programmet och släckt ljus. Mikrofonarmen är löstagbar.

 

blank
Asus ROG Delta S är ett ultrabehagligt och bekvämt headset med massor av funktioner och en ljudkvalitet i den bästa änden av skalan. (Foto: Asus)

 

Omfattande programvara

Styrprogrammet heter Armory Crate och laddas ner automatiskt. Armory Crate är omfattande och man kan justera ljuseffekter, virtuell 7.1-surround och avancerade ljudinställningar som bitdjup och samplingsfrekvens. Och naturligtvis en EQ-funktion med många förinställningar. En mängd olika inställningar ska antingen ge fördelar i spelet eller göra det roligare med basförstärkning, komprimering och markering av röster.

Asus har gjort mycket av ljudet i ROG Delta S, som innehåller så många som fyra ESS 9281-DACar. Headsetet kan också avkoda de kontroversiella MQA-ljudfilerna för högupplöst ljud. Det har gett resultat, för ljudet i ROG Delta S är bland de bästa – bara överträffat av EPOS.

Ljudet är väldigt ofärgat, vilket gör det enkelt att följa med dialogen i spelet och rent allmänt hänga med i ljudet från omgivningen. De minsta detaljerna är inte riktigt lika tydliga och öppna som med EPOS, men det spelar ingen roll i stridens hetta. Och man får hela slagfältet serverat i 360-graders surroundljud – om spelet stöder det, vilket alla stora 3D-speltitlar gör.

Slutsats

Asus ROG Delta S är ett ultrabehagligt och bekvämt headset med massor av funktioner och en ljudkvalitet i den bästa änden av skalan. Armory Crate-styrprogrammet är både omfattande och välfungerande, men ändå överskådligt. Det enda man kan sakna är friheten från kablar.

 

Karakter
Asus ROG Delta S
Premium

Home tycker

Ofärgat ljud. Omfattande styrprogram. Två par öronkuddar. Inte samma frihet som med ett trådlöst headset.
blank

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen