Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Corsair HS80

Dolby Atmos och informationsöverflöd

Corsair HS80 är ett headset som har medelmåttigt ljud men en bra programvara.

Publicerad 2021-12-03 - 14:02
Corsair HS80
John Hvidlykke

Corsair tillverkar all sorts spelutrustning – från RAM-moduler och headsets till möss till kompletta datorer.

Att nämna att Corsair HS80 är helt mattsvart känns som en upprepning. Men även Corsair har valt att satsa på en säker och nedtonad design. Öronkåporna är D-formade och sitter skönt utan att trycka för hårt mot huvudet. Öronkuddarna är tjocka och fodrade med löst vävt tyg.

En elastisk rem håller headsetet ”svävande” upphängt så att huvudet inte nuddar själva huvudbygeln. Remmen justeras genom att flytta två kardborrband på insidan av bygeln. Det är lite krångligt, men om man är den enda som använder headsetet behöver justeringen bara göras en gång.

Mikrofonen är fastmonterad på en vippbar arm. Förutom strömknappen, som också används för att växla mellan trådlöst och trådbundet läge, finns det bara en volymkontroll. Öronkåporna hålls på plats av kraftiga, mattsvarta metallhängslen. På det stora hela verkar Corsair HS80 stabilt utan att vara klumpig.

Corsair HS80 är ett funktionellt gaming-headset med många funktioner till ett relativt rimligt pris. (Foto: Corsair)

Överflödiga detaljer

Corsairs styrprogram heter iCUE och är en rejäl nedladdning på hela 800 megabyte! Programmet är godisblandning som innehåller både ljus- och ljudinställningar, samt en avdelning som heter Dashboard, där man kan se information om alla delar av datorn – de flesta lika irrelevanta som fascinerande. Eller i bästa fall bara relevanta för folk som vill pyssla med överklockning av processorer och RAM-minne. Och de kommer förmodligen att få bättre sätt att få informationen än genom headsetets drivrutin.

Ljudet är inte lika charmigt som Asus, inte heller lika platt som ett vardagsrumsgolv som EPOS, men mellanregistret känns nära och levande, vilket gör att HS80 passar för lagspel som League of Legends, där gruppchatten mellan medlemmarna är det som plockar hem segern. Basen och diskanten är okej, men låter inte alls lika rent och övertygande som mellanregistret. Man kan naturligtvis enkelt ställa in EQ:n på mer bas, och det finns redan en förinställning i iCUE som vrider upp basen – och dämpar mellanregistret för att göra effekten extra tydlig. Men det som kommer ur lurarna låter varken bra eller rent. Då är det bättre att låta headsetet göra så gott det kan.

Corsair HS80 har virtuellt surroundljud i form av Dolby Atmos, vilket är ett klart plus. Både när det gäller ljudkvalitet och kompatibilitet med spel och för den delen film och musik.

Slutsats

Corsair HS80 är ett funktionellt spelheadset med många funktioner till ett förhållandevis rimligt pris: trådlös anslutning, RGB-ljus och Dolby Atmos-surroundljud. Styrprogrammet iCUE är godis för överklockare, men innehåller lyckligtvis även användbara inställningar. Ljudet är i grunden okej, men inte på samma nivå som de bästa i startfältet.

(Foto: Corsair)

Karakter
Corsair HS80
Premium

Home tycker

Dolby Atmos. Omfattande programvara. Trådlös anslutning. Medelmåttigt ljud. Kontrollerna i iCUE är mer prydnad än praktiska. Krångligt att justera storleken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Kjøp masse home abo her.

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen