TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

TEST Marshall Minor III

Fet design, tunt ljud

Marshall Minor III är bland de tuffaste trådlösa öronsnäckorna, rent utseendemässigt. Ljudmässigt snubblar de dessvärre före mållinjen.

forfatter
Publicerad 2022-07-16 - 18:30
Karakter
Marshall Minor III
L&B tycker
Bra talkvalitet, mycket bekväm passform
Tunt ljud för musik, nästan helt frånvarande bas
Specifikationer
  • Typ: Helt trådlösa öronproppar
  • Bluetooth: 5.2
  • Multipunkt: Nej
  • Aktiv brusreducering: Nej
  • Vattentät: IPX4
  • Kodekar: aptX, SBC
  • Batteri: 5 + 20 timmar
  • Vikt: 2 x 4 g + etui 40,24 g
  • Laddning: USB-C, trådlös Qi
  • Webb: marshallheadphones.com
Riktpris: 1200Pr. 2022-07-16 Produktsida

Marshall Minor III:s etui har detaljer från Marshall gitarrförstärkare, både med den präglade, utstickande logotypen och det knottriga plastmaterialet. När du tar ut öronsnäckorna har mikrofonskaften räfflor som gör att de liknar spakarna på ett Marshall-kabinett.

Dessa öronsnäckor har inte silikonkuddar och kommer, liksom Apple AirPods, inte att täppa till hörselgången helt. Det gör mig automatiskt optimistisk om komfort och att du kommer slippa gnisselljud som får det att kännas som att du är under vattnet. Men samtidigt också att basåtergivningen kommer att begränsas.

Läs också Med de här hör du mer av musiken De små Marshall Motif A.N.C är ett av prisklassens bästa köp, med både bra brusreducering och fett ljud.

Observera att snäckorna inte stöder Marshall Bluetooth-appen, även om du uppmanas att ladda ner den första gången de ansluts till en Android-mobil. För att para ihop för första gången, öppna fodralet men behåll snäckorna i, tryck och håll ned knappen på undersidan. Då hittar du dem i Bluetooth-listan.

Batteriets livslängd är respektabla 5 plus 20 timmar. Android-användare kan glädja sig åt aptX-stöd för bättre ljud, medan Apple-användare berövas AAC-stöd. Då är det den mindre imponerande SBC som gäller.

Marshall Minor III Graabein
Foto: Geir Gråbein Nordby

Ljudet av Marshall Minor III

Jag ska säga att de förutfattade meningarna stämde om passformen. De är väldigt bekväma, och om du vill höra omgivningen runt dig och glömma att snäckorna sitter i, är dessa definitivt värda att överväga.

Det vill säga, du bör heller inte vara särskilt förtjust i bra ljud. Här är det nämligen mellanregisterenergi för hela slanten, som tillsammans med en distinkt men ganska vass diskant smäller i öronen när Jack Harlow försöker pumpa loss. Här har Marshall nog inspirerats lite för mycket av sina gitarrkabinett, för här är basen nästan helt frånvarande. Jag föreställer mig att det faktiskt är så det skulle låta, om din favoritspellista spelades direkt genom en Marshall gitarrförstärkare. Fundamentet i ljudbilden saknas helt.

Marshall Minor III
Foto: Marshall

Gitarrer och röster låter tillräckligt bra, men ett piano förtjänar sina undertoner, och fiolen på Esther Abramis underbara utdrag och tolkning av Svansjön blir för tunn för att låta trovärdig. Det är som att ha en reseradio i öronen.

Jag reserverar mig för att det kan ha att göra med hörselgångarna, eftersom jag har läst recensioner som är mer positiva. Men i mina öron låter detta tunt och basfattigt, och utan silikonkuddar för att justera passformen kan jag inte göra annat än att utvärdera dem baserat på passformen de har.

På den positiva sidan är talkvaliteten bra, och även med 70 dB pinknoise i bakgrunden kommer rösten fram snyggt.

Också i detta test:

Sudio E2

Skyhöga förväntningar – skapligt genomfört

Sudio E2 skryter bland annat med 3D-ljud och avancerade röstmikrofoner. I verkligheten är det ett helt ok köp.

Bra och balanserat ljud, extra rymdkänsla med Dirac och appstyrning ger tillgång till de viktigaste funktionerna.
Saknar ljudförbättrande ljudkodekar, vilket gör att det låter ganska tamt. Ej användarjusterbar EQ i appen.

Belkin Soundform Rise

Inte användarvänliga

Belkin Soundform Rise har bra och balanserat ljud, vilket fungerar bra till ”all” musik. Men en irriterande brist förstör hela upplevelsen.

Bra och balanserat ljud, särskilt med Android på grund av aptX. Talkvaliteten är bra, även i bullriga miljöer.
Anslutningen gick inte smidigt för oss, båda paren vi har fått testa har krånglat. Ingen AAC-kodek för iOS-användare, och ingen app för att exempelvis ställa in EQ. Kunde gott ha spelat ännu lite högre.

OnePlus Nord Buds

Lysande ljud för pengarna

Med Nord Buds har OnePlus undvikit extrafunktioner och använt pengarna där det behövs mest: nämligen på ljudet.

Naturligt och fint ljud, med tillräckligt med energi i basrytmerna för att engagera. Bra talkvalitet och lång batteritid.
Saknar app med EQ-inställningar, och brusreducering hade varit trevligt.

Samsung Galaxy Buds2

Samsungs bästa

Samsung Galaxy Buds2 gör väldigt mycket bra, har bra och fylligt ljud - och låter ännu bättre för dem som använder Samsung-mobil.

Mycket trevligt och naturligt ljud för musik. Väl fungerande brusreducering och medhörning. Sitter bra i öronen. Kan hittas med appen.
Talkvaliteten lider i bullriga miljöer. Endast IPX2-certifiering innebär att man måste vara försiktig med vatten.

JBL Tune 230NC

Bra på musik, ännu bättre på tal

JBL Tune 230NC har bättre talkvalitet än många andra, och ljudmässigt är de ett starkt kort. Speciellt med en bra EQ.

Bra ljud, vilket blir ännu bättre med EQ-inställningar. Brusreduceringen fungerar, och talkvaliteten är bland de bästa i prisklassen. God komfort.
Ojusterad är basen lite tam.

Urbanears Boo Tip

Bara okej

Urbanears Boo Tip sitter bra i öronen och är lätta att använda, men de är helt befriade från spännande finesser, och ljudet är lika tråkigt.

Problemfri anslutning, fyllig bas. Ingenting sticker ut negativt i ljudbilden.
Ljudet är rent ut sagt lättglömt; platt och tråkigt. Något så ”lagom” har vi knappast hört förr.

JBL Tune 130NC

Det stora klippet

JBL Tune 130NC är bland de mest välljudande öronpropparna under tusenlappen, särskilt efter lite EQ-justering.

Redan bra ljud blir ännu bättre med EQ-inställningar - som är bäst i klassen. Brusreduceringen fungerar tillräckligt bra.
Den maximala ljudnivån är något låg, men den kan fixas med EQ. Talkvaliteten är helt okej, men inte lika bra i bullriga miljöer.

Skullcandy Indy ANC

För den som gillar bas!

Skullcandy Indy ANC har gott om tryck i basen, och nu är aktiv brusreducering äntligen på plats också.

Bra tryck i basen, många som gillar elektroniska rytmer och EDM-musik kommer att älska dessa. Bra talkvalitet och fungerande brusreducering. Trådlös laddning.
Den tunga basen är i mesta laget och drar uppmärksamhet från mellanregistret. Kvalitetsintrycket är inte särskilt bra.

Creative Outlier Pro

Prispressande multikonstnär

Creative Outlier Pro tar itu med sina bröders svagheter och erbjuder bra ljud och fantastisk batteritid. Men med batteriet växer också storleken.

Bra ljud – och fantastisk batteritid! Bra nog talkvalitet och brusreducering för priset.
EQ-inställningar och 360-ljud kan inte användas utanför appen. Enormt etui! Något vasst ljud med brusreducering aktiverad.
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Googla mig i örat Den minsta medlemmen i Pixel-familjen sitter rätt i örat.
Kolla in de läckra hörlurarna! Notera namnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiösa flaggskepp bland hörlurar.
Ingenting bör låta så Ingen bas, ingen trådlös laddning, ingen brusreducering. Ljudet av ingenting är inte imponerande.
... Kosta vad det kosta vill Mark Levinson har aldrig gjort billiga saker och de tänker inte börja nu. Här är deras första trådlösa, brusreducerande hörlurar. Men hur bra är de?
Hör mer av din omgivning med dessa öronsnäckor Många människor är mest intresserade av ljuddämpning i öronsnäckorna. Men ibland behöver man faktiskt höra sin omgivning. Creative Sensemore Air går längre än de flesta.
Sticker ut En, i sammanhanget, tung och stor sportpropp som levererar både med komfort och ljud.
Följ Ljud & Bild