TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Monitor Audio Bronze BR2

Stor och fin

Från brittiska Monitor Audio kommer BR2, den näst minsta modellen i nya Bronze-serien.

forfatter
Publicerad 2007-02-21 - 15:29

Varje högtalare har en 6,5-tums mellanregisterbas och en diskant av aluminium och magnesium som är klädd med keramik, allt för att ge en distinkt och ofärgad återgivning av de högre frekvenserna.

Högtalarna är hyfsat stora – 35 cm höga och 25 cm djupa – och kan vara lite trassliga att få plats med i en bokhylla. Men så låter de också bäst på ett par bra stativ, även om basreflexporten på fronten innebär att de inte är lika känsliga för hur nära bakväggen de står. Basreflexportens placering innebär också att BR2 faktiskt passar bättre i en hylla än många andra stativhögtalare, trots den lite större storleken.

Ljudkvaliteten
Justin Timberlake är verkligen underhållande med Monitor Audio. Rappa och välfokuserade trumrytmer och en klar och tydlig basgång. Diskanten är luftig och upplöst, och ljudbilden är tämligen stor och har gott om plats mellan instrumenten. Justins ljusa sångröst markeras väl, och allting låter ordentligt inbjudande. Det enda är att det övre basregistret är i överkant starkt, så att det stjäl fokus från det nedre mellanregistret. Inte så att mellanregistret låter stökigt, inte alls, men man tänker inte så mycket på det eftersom man sitter och lyssnar på basen.

Samma sak händer med Sarah McLachlan, men eftersom den inspelningen inte innehåller lika mycket bas så trivs högtalarna mycket bättre. Lugna ballader med piano, odistad elgitarr, bas och trumvispar tillhör uppenbarligen Monitor Audios favoritsysselsättningar. Fast det bör påpekas att BR2 klarar det mesta med stor övertygelse. Helt neutrala är de inte, men det gör ingenting. Högtalarna engagerar vilken musikstil de än spelar, och de är lätta att ha med att göra när man ska välja elektronik. Men någon bokhyllehögtalare är BR2 inte. I en hylla får de för mycket bas.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Slutsats

Sista akten

Infinity Beta 10

Betagande Beta

De här högtalarna är inte direkt de allra färskaste, och utseendet är inte heller sista skriket. Men ljudet är minsann allt annat än dussinvara! Infinitys hög-talare visar sig vara testets stora överraskning.

KEF IQ3

Kräset hifi-ljud

KEF:s smarta iQ-högtalare knep EISA-utmärkelsen för bästa kompakthögtalare 2006. De är förhållandevis stora och passar bäst på stativ, men belönar dig med ett tvättäkta hifi-ljud av hög klass.

Audiovector K1

Lätt välljud

Testets minsta högtalare kommer från Audiovector, som tillhör våra favoriter när det gäller lättplacerat välljud. Lever K1 upp till alla förväntningar?

Klipsch RB-61

Rock ’n’ Roll

Vad vore väl ett högtalartest utan legendariska Klipsch? Det är ett märke som satsar på hög känslighet och dynamik och som har för vana att bygga mycket bra allroundhögtalare.

QLN Artech 5S

Billig outsider

Svenska QLN har kommit med en ny serie billiga högtalare som kallas för Artech. 5S är den billigaste av dem – och kostar bara en tredjedel av testets dyraste!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Letar du efter en ny soundbar? Kolla in vår topp 10-lista. Vill du ha bättre ljud från din TV? Här hittar du de 10 bästa soundbar-högtalarna just nu!
Marshall förnyar sina trådlösa högtalare Uppdatering av Acton, Stanmore och Woburn.
Den trådlösa favoriten får en efterlängtad funktion KEF LSX II blir ännu bättre och ännu mer praktiska.
Gatufest med handtag från Sony Sony lanserar tre nya högtalare i X-serien, XG300, XE300 och XE200 för dig som vill ta festen med dig.
Bärbara sommarhögtalare från Philips Philips S4807 och S7807 är vatten-, sand- och stötsäkra Bluetooth-högtalare
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend