TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Infinity Beta 10

Betagande Beta

De här högtalarna är inte direkt de allra färskaste, och utseendet är inte heller sista skriket. Men ljudet är minsann allt annat än dussinvara! Infinitys hög-talare visar sig vara testets stora överraskning.

forfatter
Publicerad 2007-02-21 - 15:46

Beta 10 ser kanske lite trista och tråkiga ut, men kan mäta sig med vilken konkurrent som helst när det gäller tekniska lösningar. Infinity har hållit på med högtalare i närmare en mansålder, och med resursstarka Harman-koncernen i ryggen har ingenjörerna relativt fria tyglar när det gäller forskning och utveckling av ny teknik. Högtalarna i Beta-serien har element av CMMD, en speciell blandning av keramik och metall som ursprungligen användes i den mer exklusiva Prelude-serien. CMMD-membranen utmärker sig genom att vara både lätta och starka, så att de kan reagera blixtsnabbt utan att förvränga ljudet. Genom att använda samma material för både bas och diskant så garanteras också att de båda registren får en nästan identisk ljudsignatur.

Ljudkvaliteten
De små Beta-högtalarna målar upp en imponerande stor ljudbild. Stereoperspektivet sitter som gjutet, och rösterna känns nästan fastspikade mellan högtalarna. Röståtergivningen är mer naturtrogen än hos någon annan testdeltagare. Sarah McLachlans röst går nästan att ta på, trots det fylliga pianot i bakgrunden. Högtalarna präglas av en säregen homogenitet, sammanhållningen mellan diskant- och mellanregister är förbluffande god – tvärtemot exempelvis QLN och Klipsch som har gott om bas men som grötar till helheten. Diskanten är energisk, dock inte lika finkornig som hos Audiovector. Men detta är också det enda som danskarna är bättre på.

Vi skulle definitivt valt Beta 10 om energisk rock eller hiphop tillhörde favoritrepertoaren. Rockiga mansröster får precis rätt skrovlighet och skjuter ur högtalarna med full kraft. Infinitys högtalare har dessutom stenkontroll på Justin Timberlakes smörigare röst, för att inte tala om producenten Timbalands häftiga basrytmer. Så länge förstärkeriet är av rätt kaliber kan Beta 10 spela öronbedövande högt utan att ljudet bryter upp eller blir obehagligt. Och för alla som tror att testperioden sammanföll med redaktionens julbord så kan vi försäkra att så inte var fallet! Faktum är att Infinity Beta 10 är den klart bästa allroundhögtalaren den här gången.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Slutsats

Sista akten

KEF IQ3

Kräset hifi-ljud

KEF:s smarta iQ-högtalare knep EISA-utmärkelsen för bästa kompakthögtalare 2006. De är förhållandevis stora och passar bäst på stativ, men belönar dig med ett tvättäkta hifi-ljud av hög klass.

Audiovector K1

Lätt välljud

Testets minsta högtalare kommer från Audiovector, som tillhör våra favoriter när det gäller lättplacerat välljud. Lever K1 upp till alla förväntningar?

Monitor Audio Bronze BR2

Stor och fin

Från brittiska Monitor Audio kommer BR2, den näst minsta modellen i nya Bronze-serien.

Klipsch RB-61

Rock ’n’ Roll

Vad vore väl ett högtalartest utan legendariska Klipsch? Det är ett märke som satsar på hög känslighet och dynamik och som har för vana att bygga mycket bra allroundhögtalare.

QLN Artech 5S

Billig outsider

Svenska QLN har kommit med en ny serie billiga högtalare som kallas för Artech. 5S är den billigaste av dem – och kostar bara en tredjedel av testets dyraste!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De dyraste trådlösa högtalarna vi har sett 2 500 watt och ett vansinnigt frekvensområde.
Så klassiskt som det kan bli Kanadensiska PSB firar 50-årsjubileum. Med samma man bakom rodret under alla fem decennierna.
En klassiker vi aldrig glömmer JBL Paragon var den ultimata högtalaren om man skulle imponerade på grannarna i Beverly Hills på 1950- och 60-talen. Och den spelade i stereo!
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Soundbar från... Porsche? Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.
Liten partyhögtalare som gör det mesta rätt Med Sony XG300 blir det bra stämning på trädgårdsfesten, utan att du behöver oroa dig för klagomål från grannarna.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend