TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Slutsats

Sista akten

forfatter
Publicerad 2007-02-21 - 15:55

Skillnaderna mellan de sex paren är inte så stora som man skulle kunna tro när man tittar på prislapparna. De små QLN-högtalarna är rena rama fyndet när det gäller valuta för pengarna, och passar utmärkt i små rum där man vill ha mindre högtalare utan att göra för mycket avkall på fyllig bas.

I den andra änden av skalan – både när det gäller pris och storlek – hittar vi Klipsch. De trivs bäst när de får spela högt och lyckas dra till med fet bas trots att de fortfarande får anses som små.

De hälften så stora Audiovector-högtalarna har en mycket högre ljudkvalitet, men kvantiteten kommer först när de ställs nära bakväggen. De står med andra ord fint i en bokhylla.

Ett annat synnerligen intressant alternativ är Monitor Audio. De har många av Audiovectors kvaliteter, fast i ett större kabinett som bidrar med ett fylligare ljud i basen.

De speciella KEF-högtalarnas främsta egenskap är den silkeslena klangkaraktären som gör dem oerhört behagliga att lyssna på. De är perfekta för alla som verkligen tycker om att njuta av klassiskt och jazz.

Infinitys lilla högtalare är den bästa allroundaren i det här sällskapet. Den är en utmärkt musikförmedlare som kan spela all slags musik och som gör det lika bra varje gång. Rena rama fyndet.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Också i detta test:

Infinity Beta 10

Betagande Beta

De här högtalarna är inte direkt de allra färskaste, och utseendet är inte heller sista skriket. Men ljudet är minsann allt annat än dussinvara! Infinitys hög-talare visar sig vara testets stora överraskning.

KEF IQ3

Kräset hifi-ljud

KEF:s smarta iQ-högtalare knep EISA-utmärkelsen för bästa kompakthögtalare 2006. De är förhållandevis stora och passar bäst på stativ, men belönar dig med ett tvättäkta hifi-ljud av hög klass.

Audiovector K1

Lätt välljud

Testets minsta högtalare kommer från Audiovector, som tillhör våra favoriter när det gäller lättplacerat välljud. Lever K1 upp till alla förväntningar?

Monitor Audio Bronze BR2

Stor och fin

Från brittiska Monitor Audio kommer BR2, den näst minsta modellen i nya Bronze-serien.

Klipsch RB-61

Rock ’n’ Roll

Vad vore väl ett högtalartest utan legendariska Klipsch? Det är ett märke som satsar på hög känslighet och dynamik och som har för vana att bygga mycket bra allroundhögtalare.

QLN Artech 5S

Billig outsider

Svenska QLN har kommit med en ny serie billiga högtalare som kallas för Artech. 5S är den billigaste av dem – och kostar bara en tredjedel av testets dyraste!

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Stentuffa bashögtalare från Klipsch Toppmodellen har ett 16(!) tums baselement.
Aktiva retrohögtalare från Klipsch Vill du ha trådlösa högtalare med drag i? Klipsch The Sevens och The Nines borde rocka tillräckligt.
lbpluss
Slår Sonos på deras hemmabana Audio Pro A15 är en stark liten multiroom-bordshögtalare som du kan ta med dig ut i trädgården.
lbpluss
Fylligt ljud och full streaming Golvhögtalarna Audio Pro A38 är en inredningsvänlig allt-i-ett stereo med musikstreaming, multiroom och TV-anslutning.
Musik i duschen Ikea Vappeby är en liten Bluetooth-högtalare som tål att användas i badrummet.
Följ Ljud & Bild