Vi har testat många av JBL:s portabla högtalare, som den bastunga JBL Flip 4 och den smarta JBL Charge 3. Med JBL Boombox har de tagit allting de lärt sig av resehögtalarna och dragit det till sin ytterlighet. Pringles-storleken har ökat till mer än det dubbla på alla ledder. Men detta är faktiskt den lättaste högtalaren i testet, så man kan mycket väl bära omkring på den i det bekväma bärhandtaget. Man behöver inte vara speciellt rädd om den heller, då den mycket väl klarar ett kort dopp i poolen eller att ställas i en snödriva.
På ovansidan hittar man de vanliga volym-, ström- och bluetooth-knapparna. Alla är upphöjda så att man lätt kan hitta dem med fingret. Där sitter också JBL Connect-knappen så att man kan koppla samma flera kompatibla JBL-högtalare. Antingen kan man koppla två stycken som ett stereopar eller så kan man koppla ihop upp till 100(!) högtalare i partyläge. På baksidan döljer sig omkopplaren mellan inomhus- och utomhusläge. Detta kan också ställas in från JBL Connect-appen. Där kan man även välja om play-knappen ska fungera som en sådan, eller aktivera röstassistenten i mobilen, om högtalartelefon ska aktiveras och om man vill ha röstbekräftelser.
Trots att den på papperet ser ut att ha mindre kraftresurser än skrytsiffrorna från några av konkurrenterna så ska man inte låta sig luras av det. Boombox spelar starkt nog för att göra grannarna arga. Och med de två baselementen i ändarna är det som att ha en bärbar subwoofer. På strandfesten kan man skruva upp effekten till 11 genom att slå om till utomhusläget. Något som inte rekommenderas inomhus då basen blir öronbedövande överdriven. Som väntat är detta inget för hifi-öron, men har man en mer avslappnad inställning så ger det den mesta musiken ett medryckande och festligt lyft. Det är nämligen inte på bekostnad av diskant och mellanregister, utan de kommer fram bra i mixen.
Slutsats
JBL har tagit essensen av gamla dagars boombox och gjort den bästa moderna versionen av den. Storleken är lagom, designen är modern och den är tillräckligt lätt för att man faktiskt ska kunna bära runt på den. Den har dessutom ett batteri som räcker för att man ska kunna göra det hela dagen och natten. Trots det i sammanhanget nätta formatet har Boombox volymresurser som räcker och blir över. Tillsammans med den hejdundrande basen kan man få igång vilken fest som helst. Man kan till och med ha poolfester, då den är vattentät, och koppla ihop upp till 100 stycken för att täcka ett helt festivalområde. En klar favorit för sommarens fester.
Också i detta test:
Vooni Boombox
Större är inte bättre
Precis som prylarna i ungdomens Hobbex-katalog är Boombox för bra för att vara sann.
Monster Superstar Blaster
Kanon-utseende och ljud
Monsters bergsprängare är cyniskt brutal att se på, men låter snällare än väntat.
Sony GTK-XB60
Mer blinkande än dunkande
Trots sitt partyglada yttre spelar XB60 inte lika medryckande som konkurrenterna.
Braven XXL
En mångsidig hårding
En pansarvagn på utsidan som visar sig ha oväntade musikkvaliteter på insidan.
Aiwa Exos-9
Borta dåligt, hemma bra
Ljudet kan man inte klaga på, men den har sina begränsningar som en boombox.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser