Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: AKG K167 Tiësto

Inte bara för DJ:s

Prisvärd hörlur för alla som gillar dynamiskt och fylligt ljud.

Skrivet av / 2014-05-18 - 06:00
AKG K167 Tiësto
Lasse Svendsen

Det är inte många som har lika stort urval av hörlurar som AKG. De har inte en signaturmodell i DJ-serien, utan tre. Det här är den mellersta modellen, en enklare variant av testvinnaren K267 Tiësto som kostar dubbelt så mycket.

K167 är byggd på samma sätt, fast har lite mindre membran och utan toppmodellens basjustering. Du får inte heller någon löstagbar kabel utan en kort spiralsladd.

Men precis som den dyrare modellen – och som den mycket enklare K67, som kostar 800 kronor – är K167 gjord för DJ-bruk och fintrimmad av DJ Tiësto. Som är så berömd att han tjänar miljoner på en enda spelning och är en av diskjockeyerna som ofta spelar på en av världens största klubbar, Hakkasan i Las Vegas.

Likheterna med den dyraste modellen är ändå många. De slutna kåporna är stora och sitter fint runt öronen och dämpar oväsen dugligt. Komforten är riktigt bra och lurarna går både att läggas platta och att fälla ihop. Kvaliteten är förtroendeingivande, men K167 har mer plast och en enklare huvudbygel än K267.

Även om den har mindre membran och saknar den stora modellens basjustering är ljudbilden nästan identisk. Även K167 har ett välbalanserat, öppet och fint fokuserat ljud som är bättre än i de allra flesta så kallade kändislurar vi har testat. Basen är kontrollerad och väldefinierad, fast har inte riktigt samma djup och fyllighet som de dyraste DJ Tiësto-lurarna. Den saknar dessutom lite av toppmodellens finess och detaljering, även om skillnaden inte är så stor som man skulle kunna tro med tanke på prisskillnaden.

Den här kan du använda lika bra till klassisk musik och jazz eller i studion för att mixa musik, som till DJ-jobb – eller bara som allroundhörlur.

Ljud & Bild tycker

Spelar mer balanserat och öppet än de flesta hörlurar av den här typen. Ett bra köp även för annat än diskjockey-bruk. Ingen baskontroll eller löstagbar kabel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 14 dagar
    Bara 14:-

    Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Värd varenda krona

Köp ingen dyr förstärkare förrän du har hört den här

Liten förändring – stor förbättring

Musikstreaming blir inte mycket bättre än så här

Gateway drug till hifi

Gyllene toner

Rulla till toppen