Plejmo

 itemprop
Plejmo

Nytt eller billigt

Varierande priser gör att man både kan hitta senaste topprullen och äldre filmer till reapris.

Har de senaste filmerna för den som inte orkar vänta. Praktiskt att kunna hitta äldre ovanliga filmer till ett bra pris, eller till och med gratis.
Blir snabbt dyrt att hyra de senaste filmerna varje helg. Inga TV-serier. Färre plattformar än konkurrenterna.

De tidigare tjänsterna Film2Home och Headweb har nu slagits ihop och blivit den nya tjänsten Plejmo. Förutom att man så klart kan titta i datorn så finns appar för att kolla på mobila enheter. Har man en smart-TV från Samsung eller Philips ska tjänsten även finnas där. Dessutom lanseras i skrivande stund möjligheten att strömma till sin TV via Chromecast. Majoriteten av titlarna finns i HD-upplösning, och även om det inte finns surroundljud idag så står det på listan över kommande funktioner.

Det finns många sätt att hitta fram till något man vill se. Från att bläddra bland kategorier och att använda sig av Plejmos egna temabaserade samlingar, till att kolla vad som ligger på topplistorna eller att få tips och rekommendationer. Däremot finns inte personliga rekommendationer baserat på vad du tidigare sett. Informationen om varje titel är bra med både recensioner och fakta, samt att man kan klicka sig vidare till fler filmer av regissören eller med samma skådespelare.

Tack vare sammanslagningen har Plejmo en större filmkatalog än tidigare och även ambitionen att ha ett stort utbud av nya filmer. Eftersom det inte är en abonnemangstjänst får man nämligen tillgång till dem så snart de försvunnit från bio. Premiärfilmerna kostar 29-39 kronor men vill man komma billigare undan har äldre filmer en dynamisk prissättning. Det finns dessutom erbjudanden där enstaka filmer är gratis att se. Ett bra ställe att leta efter filmer man inte hittar någon annanstans.

plejmo

 

Slutsats

Plejmo är den moderna motsvarigheten till videobutiken på hörnet. Vid ingången står de senaste filmerna som just slutat gå på bio, men de kostar också mer. Mitt i står dina favoriter du vill se om till ett bättre pris. Och längst in finns reakorgen med obskyra filmer till vrakpris. För enstaka titlar du absolut vill se är det ett praktiskt sätt att få tag på dem. Dock är det inte riktigt lika lätt att se dem på TV:n som hos de bästa konkurrenterna. Men tjänsten är under snabb utveckling så det kan ändras snart.

annons

Fakta

 • Pris: 3-49 kr/st
 • Webb: plejmo.com

Bästa priser

   data-srcset
  Streaming, film på nätet De bästa filmtjänsterna
  Också i detta test:
   data-srcset
  Viaplay
  Rikt lättillgängligt utbud
  Många titlar, exklusiva sportsändningar och finns på många plattformar.
   data-srcset
  Netflix
  Totalt sett bäst
  Lätt att få tillgång till, många egna produktioner och först med senaste tekniken.
   data-srcset
  HBO Nordic
  Amerikansk kvalitets-TV
  Bäst för att hänga med i de nya amerikanska serierna utan att behöva vänta.
   data-srcset
  C More
  Sport och betalkanaler
  En omfattande premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.
   data-srcset
  SF Anytime
  Nya och unika titlar
  Ett bekvämt sätt att se nya filmer och innehåll som är svårt att hitta någon annanstans.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Vad tycker du?

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till Plejmo

   data-srcset

  Vilken av alla filmtjänster på nätet passar bäst för dig? Vi har gått igenom för- och nackdelar.

   data-srcset

  Vilken filmtjänst ska du skaffa dig ett abonnemang hos? Vi har gått igenom utbudet.

  Scroll to Top