Search
Generic filters

HBO Nordic

 itemprop
HBO Nordic

Amerikansk kvalitets-TV

Bäst för att hänga med i de nya amerikanska serierna utan att behöva vänta.

Ljud & Bild tycker

Många högkvalitativa TV-serier där man kan se nya avsnitt direkt efter den amerikanska premiären. Har även alla gamla säsonger av dessa serier.
Har inte ett lika stort utbud av filmer och andra TV-serier som de övriga konkurrenterna.
 • Pris: 79 kr/månad
 • 1 månad gratis prova-på
 • Webb: hbonordic.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris kr

HBO har de senaste åren nästan blivit synonyma med påkostade TV-serier som man inte vill missa och som är som gjorda för att sträcktitta på hela helgen. Vill man inte vänta på att se de senaste avsnitten så är det HBO Nordic på nätet som gäller. Sedan förra testet har allt fler titlar kommit i HD-upplösning och det sägs att surroundljud kommer att lanseras snart. Numera kan man även strömma video från sina bärbara enheter till TV:n via Airplay eller Chromecast.

Gränssnittet är som gjort för TV-skärmen, med stora bilder och en navigering där man klickar sig fram med en fjärrkontroll. TV-serierna har inga kategorier men nu kan man åtminstone filtrera dem på nytillkomna, populära eller rekommenderade serier. Även om det inte är personliga rekommendationer. Sökfunktionen fungerar dumt nog bara på titlar. Det finns inte heller speciellt mycket information om titlarna och man kan inte klicka sig vidare till liknande alternativ.

Det som får HBO Nordic att sticka ut är episka serier som Sopranos, Band of Brothers, True Detective och inte minst Game of Thrones. Här finns alla säsonger så att man verkligen kan sträcktitta, och i många av serierna som sänds nu får man direkt tillgång till det senaste avsnittet. Man får även innehåll från Showtime och BBC. Däremot är HBO Nordic inte det bästa valet för film. Man får inga premiärfilmer, få svenska titlar, knappt något för barnen och även andra kategorier är underrepresenterade.

hbo nordic

 

Slutsats

Det här är ingen tjänst för att sitta och leta efter klassiska filmer eller hitta något nytt. HBO Nordic är gjort för den som redan vet vad den vill se och som vill ha mer. Gillar man att sätta sig i soffan i helgen och maratontitta på en riktigt bra serie så passar den utmärkt. Eller för den som vill komma ikapp senaste säsongen av en populär serie. Men för filmer och lokala serier är utbudet ganska magert. Kan dock rekommenderas som komplement till filmtjänster med få TV-serier.

annons

  Också i detta test:

   data-srcset

   data-srcset

  SF Anytime

  Pris: kr Annons
  Bekvämt tack vare tillgång i många smart-TV apparater. Ett lätt sätt att se de senaste filmerna direkt efter bio. Bra utbud av barnfilmer och svenska titlar.
  Lite rörig webbsajt. Varken stöd för Airplay eller Chromecast. Unika titlar lite väl dyra.
   data-srcset

  C More

  Pris: kr Annons
  C More Play har ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Man får även många nya filmer, lokala TV-serier och barnprogram.
  Sportutbudet kostar en hel del extra. Inte det bästa valet för de senaste amerikanska TV-serierna.
   data-srcset

  Netflix

  Pris: kr Annons
  Flera egenproducerade serier av bra kvalitet. Finns enkelt åtkomlig och det är lätt att hitta något att se på. Unik leverantör av video i 4K-upplösning.
  Inte speciellt många nyare filmer.
   data-srcset

  Plejmo

  Pris: kr Annons
  Har de senaste filmerna för den som inte orkar vänta. Praktiskt att kunna hitta äldre ovanliga filmer till ett bra pris, eller till och med gratis.
  Blir snabbt dyrt att hyra de senaste filmerna varje helg. Inga TV-serier. Färre plattformar än konkurrenterna.
   data-srcset

  Viaplay

  Pris: kr Annons
  Bra utbud av skandinaviska titlar, nya filmer och innehåll för barn. Nyaste titlarna kan hyras. Gott om sport för en extra avgift. Innehåll kan laddas ner till surfplattan och ses utan uppkoppling.
  Inte lika bra utbud av klassiska filmer eller de stora populära amerikanska TV-serierna.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till HBO Nordic

   data-srcset

  Vilken av alla filmtjänster på nätet passar bäst för dig? Vi har gått igenom för- och nackdelar.

   data-srcset

  Vilken filmtjänst ska du skaffa dig ett abonnemang hos? Vi har gått igenom utbudet.

  SOMMARERBJUDANDE
  6 VECKOR LB+
  ENDAST 6 KR
  Full tillgång i 6 veckor för 6 kr
  PROVA i 6 VECKOR
  close-link