Search
Generic filters

Viaplay

 itemprop
Viaplay
08 2015Viaplay

Rikt lättillgängligt utbud

Många titlar, exklusiva sportsändningar och finns på många plattformar.

Ljud & Bild tycker

Bra utbud av skandinaviska titlar, nya filmer och innehåll för barn. Nyaste titlarna kan hyras. Gott om sport för en extra avgift. Innehåll kan laddas ner till surfplattan och ses utan uppkoppling.
Inte lika bra utbud av klassiska filmer eller de stora populära amerikanska TV-serierna.
 • Pris: 89-299 kr/mån
 • 1 månad gratis prova-på
 • Webb: viaplay.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris kr

Vill man bara ha film och serier kommer man undan med det billigare abonnemanget medan det kostar en slant till om man även vill få tillgång till alla sportsändningar. Det är lätt att titta på innehållet då Viaplay inte bara finns i deras egen box, utan även smart-TV och spelkonsoler. Självklart finns även appar för mobiler och surfplattor. Där kan man unikt nog ladda ner filmer och se utan uppkoppling vilket är perfekt på flygplanet eller under den långa bilresan med barnen.

Det är relativt smidigt att leta sig runt i utbudet. Tydliga huvudkategorier för filmer, serier, barn och sport samt den separata hyrbutiken. Under kategorierna finns titlarna indelade både i genrer och teman, som sedan kan sorteras på popularitet, ålder och betyg. Titlarna har relativt mycket information och man kan klicka fram fler filmer från regissör eller skådespelare. Däremot kan man tyvärr inte själv sätta betyg eller få personliga rekommendationer. Sökfunktionen kunde också vara bättre.

Titlar från Sony, Disney och Universal kommer först till Viaplay vilket ger många relativt nya filmer i katalogen. Och kan man inte vänta så finns faktiskt en hyrbutik med de allra senaste titlarna. Förutom film och TV-serier finns det mängder av sport mot en extra avgift. Bland TV-serierna sticker Viaplay ut med ett bra utbud av skandinaviska serier och många titlar för barn. Däremot är det lite mer tunnsått när det kommer till de stora populära amerikanska TV-serierna.

viaplay

 

Slutsats

Beroende på vilket innehåll man är intresserad av kan Viaplay vara ett bra alternativ till dominerande Netflix. Speciellt om man är intresserad av skandinaviska filmer och serier, sportsändningar eller nyare filmer. Speciellt som man också kan hyra film. Det finns ungefär lika mycket för barnen men är inte riktigt lika starka på amerikanska serier eller äldre filmer. Dock har Viaplay ett trumfkort som är att innehåll kan laddas ner till surfplattan och ses utan uppkoppling, vilket är guld värt på resan.

annons

  Också i detta test:

   data-srcset

   data-srcset

  SF Anytime

  Pris: kr Annons
  Bekvämt tack vare tillgång i många smart-TV apparater. Ett lätt sätt att se de senaste filmerna direkt efter bio. Bra utbud av barnfilmer och svenska titlar.
  Lite rörig webbsajt. Varken stöd för Airplay eller Chromecast. Unika titlar lite väl dyra.
   data-srcset

  C More

  Pris: kr Annons
  C More Play har ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Man får även många nya filmer, lokala TV-serier och barnprogram.
  Sportutbudet kostar en hel del extra. Inte det bästa valet för de senaste amerikanska TV-serierna.
   data-srcset

  HBO Nordic

  Pris: kr Annons
  Många högkvalitativa TV-serier där man kan se nya avsnitt direkt efter den amerikanska premiären. Har även alla gamla säsonger av dessa serier.
  Har inte ett lika stort utbud av filmer och andra TV-serier som de övriga konkurrenterna.
   data-srcset

  Netflix

  Pris: kr Annons
  Flera egenproducerade serier av bra kvalitet. Finns enkelt åtkomlig och det är lätt att hitta något att se på. Unik leverantör av video i 4K-upplösning.
  Inte speciellt många nyare filmer.
   data-srcset

  Plejmo

  Pris: kr Annons
  Har de senaste filmerna för den som inte orkar vänta. Praktiskt att kunna hitta äldre ovanliga filmer till ett bra pris, eller till och med gratis.
  Blir snabbt dyrt att hyra de senaste filmerna varje helg. Inga TV-serier. Färre plattformar än konkurrenterna.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Viaplay

   data-srcset

  Vilken av alla filmtjänster på nätet passar bäst för dig? Vi har gått igenom för- och nackdelar.

   data-srcset

  Vilken filmtjänst ska du skaffa dig ett abonnemang hos? Vi har gått igenom utbudet.