Search
Generic filters

Netflix

 itemprop
Netflix
08 2015Netflix

Totalt sett bäst

Lätt att få tillgång till, många egna produktioner och först med senaste tekniken.

Ljud & Bild tycker

Flera egenproducerade serier av bra kvalitet. Finns enkelt åtkomlig och det är lätt att hitta något att se på. Unik leverantör av video i 4K-upplösning.
Inte speciellt många nyare filmer.
 • Pris: 79 kr/mån
 • 1 månad gratis prova-på
 • Webb: netflix.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris kr

Säger man film på nätet så tänker de flesta först på Netflix. De har en lång historia i USA och var tidigt ute även i Skandinavien. Det gör att det är väldigt lätt att se tjänsten på sin TV, då den oftast finns förinstallerad i smart-TV apparater, Blu-ray-spelare med smartfunktioner, spelkonsoler och mediespelare som Apple TV. Dessutom finns den såklart i mobila apparater. Sedan tidigare finns många titlar med surroundljud och i HD-upplösning, och numera vissa titlar i 4K-upplösning.

Men Netflix ligger också långt framme med gränssnittet. Man får hela tiden rekommendationer baserat på vad man har sett. Och är man flera som samsas kan man ha egna profiler, vilket är utmärkt för barnfamiljer. Utbudet för barnen är dessutom relativt bra. Man kan även lätt bläddra sig fram efter genrer, samt typ av film baserat på stämning eller handling. Det finns bra information om titlarna och man kan lätt hitta vad mer regissören eller skådespelaren har gjort.

Även på innehållssidan ligger Netflix långt framme tack vare att de producerar egna TV-serier som prisbelönta House of Cards, kultserien Arrested Development och nu senast sin satsning på superhjältar tillsammans med Marvel. Men biblioteket av andra serier som Breaking Bad och Mythbusters är inte heller att förakta. Bland filmerna finns ett bra utbud av äldre action, science fiction och drama. Men det är inte rätt tjänst om man vill se de senaste premiärfilmerna.

netflix

 

Slutsats

Vill man göra det enkelt för sig är Netflix smidigt då du troligen redan har tjänsten inbyggd i din smart-TV, spelkonsol eller kabelbox. Det finns också många äldre filmer i katalogen att utforska. Men framför allt är det som producenter av nya spännande TV-serier de ligger längst framme. Och har man en 4K-TV är det bara Netflix som har innehåll. Det kan vara värt att skaffa Netflix bara av de anledningarna. Trots enstaka svagheter måste vi utropa Netflix till bästa videotjänsten för de flesta.

Vad krävs för 4K-strömning från Netflix?

annons
 • Ett abonnemnag för Netflix 4K (119 kr/mån)
 • Stabil uppkoppling med 25 Mbit/s hastighet.
 • Streamingkvalitet inställd på Hög.
 • En ny 4K smart-TV med stöd för Netflix Ultra-HD
 • (Se lista över modeller på https://help.netflix.com/sv/node/13444)
annons

  Också i detta test:

   data-srcset

   data-srcset

  SF Anytime

  Pris: kr Annons
  Bekvämt tack vare tillgång i många smart-TV apparater. Ett lätt sätt att se de senaste filmerna direkt efter bio. Bra utbud av barnfilmer och svenska titlar.
  Lite rörig webbsajt. Varken stöd för Airplay eller Chromecast. Unika titlar lite väl dyra.
   data-srcset

  C More

  Pris: kr Annons
  C More Play har ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Man får även många nya filmer, lokala TV-serier och barnprogram.
  Sportutbudet kostar en hel del extra. Inte det bästa valet för de senaste amerikanska TV-serierna.
   data-srcset

  HBO Nordic

  Pris: kr Annons
  Många högkvalitativa TV-serier där man kan se nya avsnitt direkt efter den amerikanska premiären. Har även alla gamla säsonger av dessa serier.
  Har inte ett lika stort utbud av filmer och andra TV-serier som de övriga konkurrenterna.
   data-srcset

  Plejmo

  Pris: kr Annons
  Har de senaste filmerna för den som inte orkar vänta. Praktiskt att kunna hitta äldre ovanliga filmer till ett bra pris, eller till och med gratis.
  Blir snabbt dyrt att hyra de senaste filmerna varje helg. Inga TV-serier. Färre plattformar än konkurrenterna.
   data-srcset

  Viaplay

  Pris: kr Annons
  Bra utbud av skandinaviska titlar, nya filmer och innehåll för barn. Nyaste titlarna kan hyras. Gott om sport för en extra avgift. Innehåll kan laddas ner till surfplattan och ses utan uppkoppling.
  Inte lika bra utbud av klassiska filmer eller de stora populära amerikanska TV-serierna.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Netflix

   data-srcset

  Vilken av alla filmtjänster på nätet passar bäst för dig? Vi har gått igenom för- och nackdelar.

   data-srcset

  Vilken filmtjänst ska du skaffa dig ett abonnemang hos? Vi har gått igenom utbudet.