Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: HP Photosmart 5520

Uppkopplad men blek

Många finesser för en billig skrivare men fotokvaliteten är inte tillräckligt bra.

Publicerad 2013-08-13 - 05:00
HP Photosmart 5520
Jonas Ekelund

Den enklaste skrivaren i HP:s Photo- smart-sortiment är nätt i formatet och lätt att placera. In- och utmatningen är av enklaste slag och armen som fångar upp pappret känns lite bräcklig. Det enda pappersmagasinet är lätt att komma åt, vilket är bra eftersom man måste byta mellan fotopapper och vanligt papper. Man kan skriva ut via trådlöst nätverk, även via Apples Airprint, Google Cloud Print eller från fjärran platser med HP:s tjänst ePrint.

Även om det är bra att även den enklaste modellen nu har pekskärm så är den fortfarande väl liten. Lyckligtvis finns navigeringsknappar bredvid den så det är ändå lätt att hantera menyer och inställningar. Skärmen har dock dålig kontrast och upplösning så det är svårt att avgöra om bilder man vill skriva ut från minneskort behöver behandlas. Det finns relativt gott om finesser som att skriva ut formulär samt att man kan lägga till appar. Märkligt nog har man väldigt få inställningsmöjligheter när man skriver ut från datorn.

Kvaliteten på fotoutskrifterna är tyvärr inte speciellt imponerande. 5520 kom konsekvent sist eller näst sist i blindtestet. Naturbilderna såg inte riktigt naturliga ut och lövverket drog mer åt brunt än grönt. Kattpälsen saknade detaljer och färgerna var något bleka. Även färgkopian blev lite blek och färgmatchningen inte helt som den skulle. I de syntetiska testerna blev gråskalan inte helt neutral och vissa toner väl lika varandra. Färgblandningarna gav inte heller riktigt rätt kulör.

Slutsats
Jämfört med förra årets modell har HP:s enklaste modell blivit betydligt snabbare och fått en större skärm med pekfunktion. Dock är kvaliteten på skärmen inte tillräckligt bra för att granska bilder. Det finns många möjligheter att skriva ut både från mobila enheter och via internet, men från datorn har man inte tillräcklig kontroll över resultatet. Dessutom är kvaliteten på fotoutskrifterna bland de sämsta i testet, med väl bleka färger och måttligt lyckad färgmatchning.

Ljud & Bild tycker

Pekskärm Uppkopplad Finesserna Dålig skärm Inget fotofack Fotoutskrifterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen