TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

OXX Digital Tube

Rörande bra

Den här internetradion är formad som ett rör och har fina högtalare som ger stereoljud. Och i änden har OXX fått plats med en 3-tums subbas som ger extra bas och mellanregister.

forfatter
Publicerad 2009-09-13 - 16:17
L&B tycker
Specifikationer
OXX Digital Tube Pris: 1 700 kr Funktioner: Webbradio, streaming Importör: Optical Storage www.opticalstorage.se

OXX Digital Tube är spännande rent designmässigt och bryter med de traditionella, fyrkantiga och ibland tråkiga retroboxarna. Den här modellen har bara internetradio och kan streama musik, och saknar alltså både FM och DAB. Kabinettet består av ett extruderat aluminiumrör med en front av matt plast. Denna innehåller alla knappar samt ett användarvänligt teckenfönster med stora, lättlästa tecken. Detta är speciellt praktiskt för dem med dålig syn. Texten som hör till knapparna på fronten är inte lika lättläst… Navigeringen görs med ett horisontellt rullhjul mitt på fronten, eller alternativt med den aningen billiga fjärrkontrollen. Mottagning kan ske med antingen WiFi (trådlöst) eller via vanligt nätverk på baksidan. Här hittar vi också analoga stereoutgångar som enkelt kan anslutas till en förstärkare om man vill ha ett bättre ljud.

Mediespelare
Mediespelaren i OXX Tube är ganska så användarvänlig och man gör en slags spellista för låtarna som ska spelas. Tube skannar först nätverket efter anslutna datorer och sedan efter mappar med innehåll. Sedan läggs dessa i ett slags minne som går att söka i. När man väljer låtar placeras de i en avspelningskö av systemet. Det känns lite ovant, kanske till och med bökigt innan man är van. Vanlig mappnavigering hade varit att föredra, som i Maximums radio.
En fördel är att Digital Tube spelar färdiga spellistor (m3u) om man redan har sådana på datorn. Spelar man av kvalitetsspår (med hög bitrate) kan man njuta av musik med fin dynamik och ett luftigt stereoperspektiv. Rent ljudmässigt tillhör den här radion definitivt de bättre vi har testat! Synd bara att den inte har FM-radio också.
 

Också i detta test:

Argon iNet 1

Bastastisk!

Argons kompakta och välutrustade radio överraskade genom att spela en del bas. Det var minsann oväntat från testet minsting!

Pinell Supersound iRadio

Full rulle!

Den här radion från Pinell är en typisk köksradio som bara har en enda högtalare och monoljud. Den saknar fjärrkontroll och styrs i stället med ratten på fronten.

Maximum MR-2000

Superexklusiv radio

Denna exklusiva radiodel från Maximum har en riktig B&O-känsla med kabinett och väggfäste av aluminium. Den kopplas till en befintlig anläggning och ger internet­radio, DAB+ och FM, samt kan streama.

Sangean WFR-1

Överlägset ljud!

Den här fina radion från Sangean befinner sig i en klass för sig när det gäller ljudkvalitet. Dessutom kan den nästan betraktas som en möbel med sitt fina utförande i äkta trä och pianolack.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend