Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Maximum MR-2000

Superexklusiv radio

Denna exklusiva radiodel från Maximum har en riktig B&O-känsla med kabinett och väggfäste av aluminium. Den kopplas till en befintlig anläggning och ger internet­radio, DAB+ och FM, samt kan streama.
Ljud & Bild tycker
Specifikationer
Maximum MR-2000 Funktioner: webbradio, DAB+, FM, streaming Pris: 2 495 kr Importör: Kjaerulff1 www.kjaerulff1.com

Direkt när vi packar upp den här ur kartongen får vi en fin kvalitetskänsla. MR-2000 är ytterst kompakt men väger en hel del och aluminiumdelarna osar av kvalitet om man jämför med annat plastigt som finns på marknaden. Produkten verkar mycket välgjord och har svenska menyer. Den här modellen har inga högtalare, så den är bara ett komplement till en befintlig anläggning, oftast i vardagsrummet. Men det gör inget. Den är så exklusiv att den tveklöst kan stå i varje vardagsrum.

Användarvänlig
MR-2000 får betraktas som ytterst användarvänlig. Bra och överskådliga menyer gör det enkelt att konfigurera mottagaren i nätverket. Navigeringen är logisk och man kan alltid återgå till föregående nivå i menyerna genom att trycka på vänster pilknapp. Radion har både trådlöst och vanligt nätverk, och man knappar in eventuellt nätverkslösenord med lätthet tack vare bokstavsfältet i menyn. Fjärrkontrollen har få knappar eftersom det mesta styrs i menyerna. Man kan lagra 9 stationer eller favoritkanaler på FM-, DAB- och Internetbandet så att man får snabb tillgång till favoritkanalerna. Mottagaren hade inte heller några som helst problem med att hitta kanalerna. MR-2000 kan också spela (streama) musik från datorn eller andra lagringsmedier som är anslutna till nätverket (NAD-diskar). En liten källa till irritation är att radion klipper en halvsekund i början av låtarna när man startar avspelningen.

Ljudet kan hämtas ut från MR-2000 antingen ur de analoga utgångarna eller digitalt ur en koaxial utgång. På sidan sitter dessutom en USB-port som kan läsa musikfiler från ett USB-minne eller en MP3-spelare. Lysande kompletteringsprodukt för alla som redan har bra ljud men saknar radio!
 

Också i detta test:

Argon iNet 1

Bastastisk!

Argons kompakta och välutrustade radio överraskade genom att spela en del bas. Det var minsann oväntat från testet minsting!

Pinell Supersound iRadio

Full rulle!

Den här radion från Pinell är en typisk köksradio som bara har en enda högtalare och monoljud. Den saknar fjärrkontroll och styrs i stället med ratten på fronten.

OXX Digital Tube

Rörande bra

Den här internetradion är formad som ett rör och har fina högtalare som ger stereoljud. Och i änden har OXX fått plats med en 3-tums subbas som ger extra bas och mellanregister.

Sangean WFR-1

Överlägset ljud!

Den här fina radion från Sangean befinner sig i en klass för sig när det gäller ljudkvalitet. Dessutom kan den nästan betraktas som en möbel med sitt fina utförande i äkta trä och pianolack.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.