Pinell Supersound iRadio

Full rulle!

Den här radion från Pinell är en typisk köksradio som bara har en enda högtalare och monoljud. Den saknar fjärrkontroll och styrs i stället med ratten på fronten.

Avsaknaden av fjärrkontroll kan kännas lite underligt i dessa tider när det mesta tycks vara fjärrstyrt på ett eller annat sätt. Men navigeringshjulet fungerar faktiskt riktigt bra när man väl har vant sig. Menyalternativen väljs genom att man rullar på hjulet fram och tillbaka och sedan trycker in det för att bekräfta. Kabinettet har svart pianolack och radion känns gedigen. Teckenfönstret är inte så stort och själva tecknen sitter en bit inuti radion så att det är svårt att läsa displayen från sidan. En 5-watts förstärkare driver ett fullregisterelement på ungefär 4 tum. Det är inte särskilt mycket, men fullt tillräckligt för köket. Skrytet om djupbas som står på kartongen får man ta med en nypa salt, men lite bas finns faktiskt. FM-program blir mer dynamiska och särskilt röster hörs tydligt. Bristen på stereo gör dock att ljudet blir lite anonymt, så radion passar bäst till bakgrundsmusik.

Bordsradio
Anslutningarna är en aning begränsade. iRadio har visserligen det mesta som behövs för att fungera som multiformatradio och mediespelare (streama musik från datorn). Men de begränsade anslutningarna tillåter inte att den kopplas till en stereo om man vill ha bättre ljud. Det innebär att iRadio inte blir något annat än en bordsradio.
Hörlursuttag finns dock, samt en aux-ingång. Enda möjligheten att få ut ljudet i stereon är alltså att hämta ut det ur hörlursuttaget. Knappast optimalt, men det går ju… Genom att koppla in hörlursuttaget från en MP3-spelare till aux-ingången på baksidan så ska radio enligt bruksanvisningen ”förvandlas till ett digitalt högtalarsystem av hög kvalitet”. Det är naturligtvis bara strunt. Men som bra och framför allt billig bakgrundsunderhållare i köket duger den absolut.
 

Också i detta test:

Argon iNet 1

Bastastisk!

Argons kompakta och välutrustade radio överraskade genom att spela en del bas. Det var minsann oväntat från testet minsting!

Maximum MR-2000

Superexklusiv radio

Denna exklusiva radiodel från Maximum har en riktig B&O-känsla med kabinett och väggfäste av aluminium. Den kopplas till en befintlig anläggning och ger internet­radio, DAB+ och FM, samt kan streama.

OXX Digital Tube

Rörande bra

Den här internetradion är formad som ett rör och har fina högtalare som ger stereoljud. Och i änden har OXX fått plats med en 3-tums subbas som ger extra bas och mellanregister.

Sangean WFR-1

Överlägset ljud!

Den här fina radion från Sangean befinner sig i en klass för sig när det gäller ljudkvalitet. Dessutom kan den nästan betraktas som en möbel med sitt fina utförande i äkta trä och pianolack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: