TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Argon iNet 1

Bastastisk!

Argons kompakta och välutrustade radio överraskade genom att spela en del bas. Det var minsann oväntat från testet minsting!

forfatter
Publicerad 2009-09-13 - 16:17
Ljud & Bild tycker
Specifikationer
Argon iNet 1 Funktioner: Webbradio, FM, streaming Pris: 1 498 kr Importör. Hi-Fi Klubben www.hifiklubben.se

iNet 1 är ganska så liten och kompakt och i svart utförande är den läcker att vila ögonen på. Den finns även i vitt och i valnöt. Men den svarta färgen har sina nackdelar: texten på knapparna är mörkgrå, så det är nästan omöjligt att läsa vad som står utan att gå väldigt nära. Teckenfönstret tillhör också de minsta i testet, och kan nog tvinga en och annan att ta fram läsglasögonen. Displayen lider också av vissa eftersläpningar, så det är lite trögt att söka efter stationer, lägga in lösenord, etc. Bokstäverna rullar ovanpå varandra när man vrider på ratten, och man måste stanna upp för att läsa vad som står. Här tycker vi att användarvänligheten kunde förbättras. Ljudet går inte heller att vrida ner helt och hållet, av någon anledning. När man vrider ner volymratten hela vägen fortsätter radion av bara farten att spela på en låg men irriterande volym om man till exempel pratar i telefon.

Passivt välljud
Argon iNet 1 har ett relativt bra radioljud, och särskilt FM-stationer får ett extra lyft tack vare en fin bas. Byter man till lite rockigare kanaler blir ljudet ännu bättre. Synd bara att radion inte har två högtalare och stereoljud! Bara mono gör att ljudet inte är särskilt luftigt och engagerande. Det låter anonymt och mer som bakgrundsunderhållning än en aktiv lyssningsupplevelse. Detsamma gäller om man spelar MP3-musik från datorn, vilket har alla förutsättningar att ge fina musik­upplevelser. Man spetsar liksom öronen när något intressant sägs eller spelas, bara för att återgå till något slags öronmässigt viloläge eftersom ljudet bara är i mono. Man kan inte heller påverka ljudkaraktären. Men tycker man att det är för illa kan man alltid koppla radion till en stereoförstärkare. Den har nämligen linjeutgångar med stereoljud. Har man favoritmusiken på en MP3-spelare kan den kopplas till iNet 1 via linjeingången på baksidan – men återigen blir det bara monoljud.

Trots detta är iNet en strålande radio för köket eller sovrummet eftersom den dessutom har väckningsfunktion!
 

Också i detta test:

Pinell Supersound iRadio

Full rulle!

Den här radion från Pinell är en typisk köksradio som bara har en enda högtalare och monoljud. Den saknar fjärrkontroll och styrs i stället med ratten på fronten.

Maximum MR-2000

Superexklusiv radio

Denna exklusiva radiodel från Maximum har en riktig B&O-känsla med kabinett och väggfäste av aluminium. Den kopplas till en befintlig anläggning och ger internet­radio, DAB+ och FM, samt kan streama.

OXX Digital Tube

Rörande bra

Den här internetradion är formad som ett rör och har fina högtalare som ger stereoljud. Och i änden har OXX fått plats med en 3-tums subbas som ger extra bas och mellanregister.

Sangean WFR-1

Överlägset ljud!

Den här fina radion från Sangean befinner sig i en klass för sig när det gäller ljudkvalitet. Dessutom kan den nästan betraktas som en möbel med sitt fina utförande i äkta trä och pianolack.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend