Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

The Terrace: Samsung-TV till terrassen

Samsungs nya uteplats-TV är skräddarsydd för att användas utomhus. Men tål den minusgrader, tro?

Av / 2020-05-25 - 09:17
The Terrace: Samsung-TV till terrassen

Samsung är kända för design-TV-apparater som The Frame, Sero och Serif. Och nu kommer det en ny modell som är skräddarsydd för utomhusbruk! Nu är det fritt fram att ha TV:n nästan var som helst …

Samsung The Terrace

Samsung The Terrace finns i skärmstorlekarna 55, 65 och 75 tum. Den är IP55-klassad vilket innebär att den tål både damm och vattenstänk. Du bör dock undvika att släppa ner den i poolen.

Samsung The Terrace. (Foto: Samsung)

Rent tekniskt handlar det om LCD-skärm med 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar), direkt LED-bakgrundsbelysning och lokal dimning, en teknik som vi känner igen från Samsungs dyrare QLED-skärmar. The Terrace har en ljusstyrka på hela 2000 nits, vilket är viktigt för att kunna återge en bild som funkar utomhus en ljus dag. The Terrace har också ett antireflexfilter som förhindrar att omgivningen speglas i skärmen. Den är gjord för väggmontering med VESA-fäste (400 x 400 mm).

Naturligtvis har The Terrace Wi-Fi, Bluetooth och andra finesser som man förväntar sig av en modern smart-TV. Den kör Samsungs välkända Tizen-gränssnitt och har appar som Netflix, YouTube, HBO, Apple TV+ och snart också Disney+, plus många fler.

Vi har inte sett någon information om fjärrkontrollen, men vi hoppas att den också är vattentät!

Matchande soundbar

Samsung The Terrace Soundbar. (Foto: Samsung)

Samsung har också en matchande soundbar (The Terrace Soundbar) som ska boosta ljudet utomhus. Det kan monteras på väggen eller direkt på TV:n. Den får klara sig utan en separat subwoofer men har en kraftfull bashögtalare inbyggd i själva högtalaren. Enligt Samsaung ska ljudet dessutom vara optimerat för utomhusbruk.

Pris och tillgänglighet

Samsung The Terrace släpps först i USA, men kommer till Europa längre fram i år. Priserna för de tre TV-storlekarna är 3 500, 5 000 respektive 6 500 dollar.

Kolla in The Terrace i videon nedan (det roliga börjar från cirka 3:00 och framåt).

https://youtu.be/sJRoyg-aDwk

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen