Search
Generic filters

Spela konsolspel direkt på LG-TV:n

Har du en LG-TV som kör WebOS kan du snart spela GameFly-spel direkt på TV:n.

De som äger smart-Tv från LG kan snart spela de senaste spelen i samma kvalitet som på en spelkonsol – direkt på TV:n utan att koppla in något annat än en spelkontroll! Det meddelar LG i ett pressmeddelande.

LG ger tillgång till GameFly Streaming App på WebOS 2.0 och 3.0 genom att lägga till appen som en del av den programvaruuppdatering som släpps i april. Speltjänsten använder sig av externa cloud-servrar som streamar konsolspel till TV-apparater och andra medieenheter.

Genom att använda den nya spel-appen till en fast månatlig kostnad kan de som har en LG-TV komma åt GameFly Streaming Packs, som innehåller populära spel som Tomb Radier: Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders och Red Faction Armageddon. GameFlys bibliotek innehåller också Lego Batman 3, Pacman Championship Edition och WRC4.

Med GameFly-tjänsten behöver du bara koppla in en spelkontroll, till exempel Logitech F310, till TV:n för att kunna spela spel i konsolkvalitet. Foto: Logitech
Med GameFly-tjänsten behöver du bara koppla in en spelkontroll, till exempel Logitech F310, till TV:n för att kunna spela spel i konsolkvalitet. Foto: Logitech

GameFly Streaming App till LG släpps i fler än 20 europeiska länder, inklusive Sverige, och USA i slutet av april. Kort efter detta blir tjänsten tillgänglig i fler länder över hela världen.

GameFly rekommenderar följande spelkontroller: Logitech F310, Logitech F710 och Xbox wired controller.

Något pris på GameFly-abonnemanget har inte LG avslöjat.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
2 kommentarer

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.