Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

Philips nya flaggskepps-TV finns i storlekar från 48 till 65 tum och har ljud från Bowers & Wilkins.

Philips har officiellt lanserat sin nya topp-TV för 2020. Nya OLED935 sticker ut med Philips välkända Ambilight-ljus, som strålar ut stämningsskapande färger på väggen bakom TV:n åt alla fyra sidor. Dessutom har den en integrerad soundbar monterad under skärmen. Den är utvecklad av ljudguruerna på Bowers & Wilkins, som Philips har haft ett fruktbart samarbete med de senaste åren. Sist men inte minst är detta en Android TV med massor av appar, inklusive kommande Disney+.

Kostas Vouzas, VD för Philips TV & Sound/TP Vision presenterade OLED+935 på ett videopressmöte 1 september.

Stram design med Ambilight på alla sidor

Philips är kända för sin patenterade Ambilight-bakgrundsbelysning som följer handlingen på skärmen. Den nya toppmodellen har lysdioder på alla fyra sidor. Dessutom kan den kommunicera med Philips Hue-glödlampor och på så vis utvidga stämningsbelysningen till hela rummet om man vill.

Philips är den enda tillverkaren som har Ambilight, och kombinationen med den kontrastrika bildkvaliteten från OLED kan vara en riktigt läcker syn – det märkte vi när vi testade modeller som OLED804 och inte minst OLED984.

Kraftfull videoprocessor

Hjärnan i OLED+935 är den nyutvecklade P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprocessor med AI-teknik som analyserar och förbättrar bilden enligt alla konstens regler.

Annons

Philips-skärmen stöder både Dolby Vision och HDR10+ och är alltså väl förberedd för modern HDR-video och kan visa tjänster som Netflix, Amazon Prime Video och Disney+ från sin bästa sida.

OLED935 verkar inte ha stöd för HDMI 2.1, vilket kan vara en brist för de som hoppas kunna använda Philips TV med de kommande spelkonsolerna från Sony och Microsoft. Sony har till exempel meddelat att PlayStation 5 kommer att ha spelgrafik med upp till 120 bilder per sekund, vilket Philips inte verkar stödja.

Ljud från B&W

Philips har ett fast samarbete med Bowers & Wilkins som levererar ljudet till de bästa TV-apparaterna. Det integrerade soundbar-högtalaren sitter monterad som en del av sockeln när TV:n står på en bänk, men kan också användas med väggmontering.

Ljudsystemet på OLED935 kännetecknas av den karakteristiska titan-diskanten på toppen. Detta är en lösning som vi ofta ser på B&W:s dyrare hifi-högtalare och är uppskattad eftersom den minskar diffraktion och förvrängning kabinettet runtomkring.

Annons

Högtalaren har en 3.1.2-konfiguration med separata kanaler för vänster/center/höger samt extra Atmos-kanaler som pekar mot taket. Själva högtalaren är placerad strax framför TV:n så att det finns utrymme för att reflektera höjdeffekterna mot taket.

Pris och tillgänglighet

Philips OLED935 finns i 48, 55 och 65 tum. Svenska riktpriser och leveransdatum är inte bekräftade ännu. Vi återkommer med mer info!

Bättre ljud kan du inte få från en TV Philips parar ihop sin bästa OLED-bild med världens kanske bästa TV-ljud.
Gråbeins Gadget Guide: Philips 65OLED984

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.