Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

Philips nya flaggskepps-TV finns i storlekar från 48 till 65 tum och har ljud från Bowers & Wilkins.

Philips har officiellt lanserat sin nya topp-TV för 2020. Nya OLED935 sticker ut med Philips välkända Ambilight-ljus, som strålar ut stämningsskapande färger på väggen bakom TV:n åt alla fyra sidor. Dessutom har den en integrerad soundbar monterad under skärmen. Den är utvecklad av ljudguruerna på Bowers & Wilkins, som Philips har haft ett fruktbart samarbete med de senaste åren. Sist men inte minst är detta en Android TV med massor av appar, inklusive kommande Disney+.

Kostas Vouzas, VD för Philips TV & Sound/TP Vision presenterade OLED+935 på ett videopressmöte 1 september.

Stram design med Ambilight på alla sidor

Philips är kända för sin patenterade Ambilight-bakgrundsbelysning som följer handlingen på skärmen. Den nya toppmodellen har lysdioder på alla fyra sidor. Dessutom kan den kommunicera med Philips Hue-glödlampor och på så vis utvidga stämningsbelysningen till hela rummet om man vill.

Philips är den enda tillverkaren som har Ambilight, och kombinationen med den kontrastrika bildkvaliteten från OLED kan vara en riktigt läcker syn – det märkte vi när vi testade modeller som OLED804 och inte minst OLED984.

Kraftfull videoprocessor

Hjärnan i OLED+935 är den nyutvecklade P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprocessor med AI-teknik som analyserar och förbättrar bilden enligt alla konstens regler.

Philips-skärmen stöder både Dolby Vision och HDR10+ och är alltså väl förberedd för modern HDR-video och kan visa tjänster som Netflix, Amazon Prime Video och Disney+ från sin bästa sida.

OLED935 verkar inte ha stöd för HDMI 2.1, vilket kan vara en brist för de som hoppas kunna använda Philips TV med de kommande spelkonsolerna från Sony och Microsoft. Sony har till exempel meddelat att PlayStation 5 kommer att ha spelgrafik med upp till 120 bilder per sekund, vilket Philips inte verkar stödja.

Ljud från B&W

Philips har ett fast samarbete med Bowers & Wilkins som levererar ljudet till de bästa TV-apparaterna. Det integrerade soundbar-högtalaren sitter monterad som en del av sockeln när TV:n står på en bänk, men kan också användas med väggmontering.

Ljudsystemet på OLED935 kännetecknas av den karakteristiska titan-diskanten på toppen. Detta är en lösning som vi ofta ser på B&W:s dyrare hifi-högtalare och är uppskattad eftersom den minskar diffraktion och förvrängning kabinettet runtomkring.

Högtalaren har en 3.1.2-konfiguration med separata kanaler för vänster/center/höger samt extra Atmos-kanaler som pekar mot taket. Själva högtalaren är placerad strax framför TV:n så att det finns utrymme för att reflektera höjdeffekterna mot taket.

Pris och tillgänglighet

Philips OLED935 finns i 48, 55 och 65 tum. Svenska riktpriser och leveransdatum är inte bekräftade ännu. Vi återkommer med mer info!

Läs också Bättre ljud kan du inte få från en TV Philips parar ihop sin bästa OLED-bild med världens kanske bästa TV-ljud.
Gråbeins Gadget Guide: Philips 65OLED984
PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  De bästa TV-apparaterna till PS5 och Xbox Series X

  Riktpris: kr Spelarnas TV-favorit

  Samsung Q80T (QE55Q80T)

  Riktpris: 15000 kr Smidig och bra!

  Sony XH9005 (KD-55XH9005)

  Riktpris: 13000 kr Nära de bästa

  LG NANO99 vs Sony ZH8

  Riktpris: kr Knivskarp 8K-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.