Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

Philips nya flaggskepps-TV finns i storlekar från 48 till 65 tum och har ljud från Bowers & Wilkins.
Annons
Annons
forfatter

Philips har officiellt lanserat sin nya topp-TV för 2020. Nya OLED935 sticker ut med Philips välkända Ambilight-ljus, som strålar ut stämningsskapande färger på väggen bakom TV:n åt alla fyra sidor. Dessutom har den en integrerad soundbar monterad under skärmen. Den är utvecklad av ljudguruerna på Bowers & Wilkins, som Philips har haft ett fruktbart samarbete med de senaste åren. Sist men inte minst är detta en Android TV med massor av appar, inklusive kommande Disney+.

Kostas Vouzas, VD för Philips TV & Sound/TP Vision presenterade OLED+935 på ett videopressmöte 1 september.

Stram design med Ambilight på alla sidor

Philips är kända för sin patenterade Ambilight-bakgrundsbelysning som följer handlingen på skärmen. Den nya toppmodellen har lysdioder på alla fyra sidor. Dessutom kan den kommunicera med Philips Hue-glödlampor och på så vis utvidga stämningsbelysningen till hela rummet om man vill.

Philips är den enda tillverkaren som har Ambilight, och kombinationen med den kontrastrika bildkvaliteten från OLED kan vara en riktigt läcker syn – det märkte vi när vi testade modeller som OLED804 och inte minst OLED984.

Kraftfull videoprocessor

Hjärnan i OLED+935 är den nyutvecklade P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprocessor med AI-teknik som analyserar och förbättrar bilden enligt alla konstens regler.

Philips-skärmen stöder både Dolby Vision och HDR10+ och är alltså väl förberedd för modern HDR-video och kan visa tjänster som Netflix, Amazon Prime Video och Disney+ från sin bästa sida.

Annons

OLED935 verkar inte ha stöd för HDMI 2.1, vilket kan vara en brist för de som hoppas kunna använda Philips TV med de kommande spelkonsolerna från Sony och Microsoft. Sony har till exempel meddelat att PlayStation 5 kommer att ha spelgrafik med upp till 120 bilder per sekund, vilket Philips inte verkar stödja.

Ljud från B&W

Philips har ett fast samarbete med Bowers & Wilkins som levererar ljudet till de bästa TV-apparaterna. Det integrerade soundbar-högtalaren sitter monterad som en del av sockeln när TV:n står på en bänk, men kan också användas med väggmontering.

Ljudsystemet på OLED935 kännetecknas av den karakteristiska titan-diskanten på toppen. Detta är en lösning som vi ofta ser på B&W:s dyrare hifi-högtalare och är uppskattad eftersom den minskar diffraktion och förvrängning kabinettet runtomkring.

Högtalaren har en 3.1.2-konfiguration med separata kanaler för vänster/center/höger samt extra Atmos-kanaler som pekar mot taket. Själva högtalaren är placerad strax framför TV:n så att det finns utrymme för att reflektera höjdeffekterna mot taket.

Annons

Pris och tillgänglighet

Philips OLED935 finns i 48, 55 och 65 tum. Svenska riktpriser och leveransdatum är inte bekräftade ännu. Vi återkommer med mer info!

Läs också
Bättre ljud kan du inte få från en TV Philips parar ihop sin bästa OLED-bild med världens kanske bästa TV-ljud.
Gråbeins Gadget Guide: Philips 65OLED984
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.
Efter lanseringen av STAR kan Disney+ erbjuda 300 ”nya” filmer och serier – inklusive Die Hard och Big Sky.