TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Philips OLED+936 och OLED+986

Philips lanserar två nya OLED-toppmodeller med uppgraderat ljud från Bowers & Wilkins.

forfatter
Publicerad 2021-08-31 - 15:15

Philips har lyckats fint med bildkvaliteten i sina OLED-TV-apparater och tack vare sitt färgrika Ambilight-omgivningsljus erbjuder de tämligen unika bildupplevelser. De senaste åren har de också samarbetat med engelska Bowers & Wilkins på ljudsidan, vilket har gett ett riktigt fint resultat: Förra årets OLED+935 var en av TV-apparaterna som hade allra bäst integrerat TV -ljud.

Läs också Philips OLED935: Ljud och bild i skön förening Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!

När Philips nu lanserar höstens nya toppmodeller är det inte särskilt förvånande att de bygger vidare på allt som de redan är bra på. Båda de nya toppmodellerna OLED+936 och OLED+986 har den senaste ”Evo” OLED-panelen från LG Display, i kombination med Philips uppgraderade P5 AI-videoprocessor. Den nya processorn har avancerad bildbehandling och har även en ”anti-inbränning”-funktion som motverkar eventuell inbränning. De nya Philips-modellerna riktar sig också mer mot gaming, med HDMI 2.1-kompatibla ingångar och stöd för VRR, FreeSync och G-Sync. Båda modellerna har dessutom Ambilight-ljus på alla fyra sidor.

OLED+936: Uppgraderat ljud från Bowers & Wilkins

Många har säkert lagt märke till att Philips använder beteckningen OLED+ för sina toppmodeller. Så vad står plustecknet egentligen för? Tja, Philips är så upphetsade över ljudet i de här TV-apparaterna att de tycker att de förtjänar ett plus i kanten. Högtalarsystemet är även i år utvecklat av Bowers & Wilkins, i nära samarbete med Philips egen TV-avdelning.

OLED936-RFT5 OLED936-F2-01 OLED936-BS-TWEETER-BOWERS-WILKINS-LOGO-RGB-01
<
>
Philips OLED+936. (Foto: Philips)

Nya OLED+936 är förvirrande lik sin föregångare 935, men B&W:s Andy Kerr berättar att högtalarsystemet har fått flera uppgraderingar, med både bättre insignal (via HDMI eARC), en ny Dolby Multistream-dekoder och inte minst förbättrade högtalarelement. Både magnetsystemet och membran ska vara fintrimmade för att ge bättre ljudupplevelser. OLED+936 är precis som sin föregångare utrustad med uppåtriktade Atmos-kanaler för att ge en större surroundkänsla och har B&W:s berömda ”Tweeter on top”-diskant i centerkanalen.

OLED+986

Philips OLED+986, den verkliga toppmodellen för i år, får dock ett ännu saftigare högtalarsystem. Detta är efterträdaren till flaggskeppsmodellen OLED+984 från 2020 och riktar sig till de riktigt audiofila TV-entusiasterna. Den har större och dyrare högtalarelement i form av 100 mm ”Continuum”-mellanregisterbasar, som vi har sett B&W:s bästa hifi-högtalare. Högtalarelementen till vänster, center och höger kanal sitter uppdelade i individuella kammare. OLED+986 har däremot inte så kallade ”upfiring”-Atmos-högtalare som vi hittar i OLED+936 (däremot finns virtuellt Atmos-ljud), så det ska bli spännande att höra vilken av dessa modeller som ger den bästa filmupplevelsen i praktiken. Om man vill ha ännu djupare och kraftfullare bas kan både OLED+986 och OLED+936 kopplas till en separat, aktiv subwoofer.

 

OLED986-MIP OLED986-RFT OLED986-IS-BANNER-PORTRAIT-RGB-01 OLED986-LS-COUPLE-WATCHING-CONCERT-RGB-01
<
>
Philips OLED+986. (Foto: Philips)
Läs också Bättre ljud kan du inte få från en TV Philips parar ihop sin bästa OLED-bild med världens kanske bästa TV-ljud.
Gråbeins Gadget Guide: Philips 65OLED984

Pris och tillgänglighet

Philips OLED+936 finns i storlekarna 48, 55 och 65 tum och kommer i september. Den större Philips OLED+986 finns bara i 65 tum och kommer i oktober. Vi uppdaterar med svenska priser så fort vi får dem!

Saken oppdateres.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend