Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny Philips Hue-box ger dig ”Ambilight” med alla TV-apparater

Sugen på Ambilight-belysning men har ingen Philips-TV? Det fixar en ny Hue-box!

Skrivet av / 2019-09-18 - 21:55
Ny Philips Hue-box ger dig ”Ambilight” med alla TV-apparater

Ambilight-omgivningsljuset är en populär finess i Philips TV-apparater. Tekniken består av små färgade LED-lampor som sitter på baksidan av TV:n och som lyser upp väggen och rummet i stämningsfulla färger som följer handlingen på skärmen. Årets toppmodell från Philips, den nyligen lanserade OLED984, har till exempel fyrsidig Ambilight och ser riktigt läcker ut.

Ambilight har varit en unik finess i Philips TV-apparater i åratal – ja, faktiskt ända sedan monstertunga 16:9 Widescreen-bildrörsskärmar var högsta mode! Men nu får Philips konkurrens från sina egna led: nya Philips Hue HDMI Sync Box kan kopplas till en TV eller projektor via HDMI och skicka färgsignaler vidare till kompatibla Philips Hue-lampor.

På så sätt kan man skapa sitt eget ”Ambilight-ljus” och använda Hue-lamporna för att lysa upp väggen bakom – eller till och med hela rummet om man vill!

Boxen har dock vissa begränsningar: Eftersom den är HDMI-baserad kan den bara hämta färgsignaler från externa källor som TV-boxar, PlayStation/Xbox och Blu-ray-spelare – inte från inbyggda appar i själva TV:n.

Hue Sync Box stöder inte heller HDR-videosignaler (High Dynamic Range), vilket utesluter mycket nytt innehåll från Netflix och andra tjänster. Här har Philips egna TV-apparater fortfarande en klar fördel. Det bör nämnas att Philips egna TV-apparater också har inbyggt stöd för Hue-glödlampor så att effekten kan spridas i hela rummet.

Philips Hue HDMI Sync Box lanseras 15 oktober, men kan förbeställas nu. Priset är 2 700 kronor. Dessutom behövs en Hue Bridge – och kompatibla lampor – för att ljusupplevelsen ska fungera.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen